Show simple item record

dc.contributor.advisorÇenet, Menderes
dc.contributor.authorKölük, Gamze
dc.date.accessioned2020-12-06T13:57:46Z
dc.date.available2020-12-06T13:57:46Z
dc.date.submitted2016
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/103113
dc.description.abstract2012 ve 2013 yılları arasında Gaziantep ili ve ilçelerinden 18 bal örneği yöre arıcılarından satın alınmıştır. Toplanan bal örneklerinin polen ve fizikokimyasal analizleri yapılmıştır. Polen analizi sonucunda; ballarda 38 familyaya ait 88 takson bulunduğu tespit edilmiştir. Bal örneklerinde dominant polene sahip taksonlar; Fabaceae, Medicagosp. ve Salicaceae, Salix sp. olduğu tespit edilmiştir. Bal örneklerinde poleni sekonder polene sahip taksonların; Fabaceae, Coronillasp.,Trifoliumsp., Astragalussp., Apiaceae, Pimpinella sp.,Daucussp., Lamiaceae, Thymussp., Fagaceae, Quercus sp. veAsteraceae, Carduussp. olduğu belirlenmiştir.18 bal örneğinde poleni en yaygın görünen taksonlar ise Apiaceae, Daucus sp.,Pimpinella sp., Asteraceae, Carduus sp., Centaurea sp., Fabaceae, Coronilla sp., Medicago sp., Trifolium sp., Vicia sp., Astragalussp., Lamiaceae, Thymus sp. ve Salicaceae, Salix sp. olduğu tespit edilmiştir.Analiz edilen bal örneklerinde nem, asitlik, pH, brix, elektriksel iletkenlik değerleri incelendiğinde, ballarda tespit edilen değerlerin Avrupa Birliği standartları ve Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine uygun olduğu görülmüştür.
dc.description.abstract18 honeysamplesweretakenfrom Gaziantep and nine differentlocalities in 2012-2013 pollenandphysico-chemicalanalysisperformed on thesesamples. Followingthe polen analysis, 88 taxabelongingto 38 familiesweredetected. Insamples, predominant polen typeswereFabaceae, Medicagosp.,Salicaceae, Salix sp. Insamples, secondarypollentypeswereFabaceae, Coronillasp.,Trifoliumsp., Astragalussp., Apiaceae, Pimpinella sp.,Daucussp., Lamiaceae, Thymussp., Fagaceae, Quercus sp. andAsteraceae, Carduussp.Apiaceae, Daucus sp.,Pimpinella sp., Asteraceae, Carduus sp., Centaurea sp., Fabaceae, Coronilla sp., Medicago sp., Trifolium sp., Vicia sp., Astragalussp., Lamiaceae, Thymus sp. andSalicaceae, Salixsp. werethemostrepresentedtaxas. Accordingly, ourhoneysamplesmoisture, acidity, pH, brix, electricalconductivitystandarts is appropriatetoterm of theEuropeanUnionandTurkishFoodCodexCommunique of Honey.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectBotaniktr_TR
dc.subjectBotanyen_US
dc.titleGaziantep yöresi ballarının palinolojik ve fizikokimyasal parametreler yönünden araştırılması
dc.title.alternativePollen and physico-chemical for the parameters analyses of honey in Gaziantep region
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.subject.ytmPalinologic analysis
dc.subject.ytmBeekeeping
dc.identifier.yokid10101462
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityOSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid423967
dc.description.pages166
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess