Browsing TEZLER by Subject "Biotechnology"
Now showing items 1-8 of 8
-
Karboksimetil selülaz, ksilanaz ve likenaz enzimlerini üreten bakteri izolasyonu ve enzimlerin kısmi karakterizasyonu
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Adana ilinde bulunan bir seraya ait toprak numunelerinden karboksimetil selülaz, ksilanaz ve likenaz enzimlerini üreten Bacillus sp. CS8 bakterisinin izolasyonu gerçekleştirilmiştir. Her üç enzim de optimum ... -
Keratinaz üreten bakterilerin izolasyonu ve enzim üretiminin moleküler yöntemlerle arttırılması
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-01)Bu çalışmada, Çukurova Üniversitesi Tavukçuluk Ünitesi'nden toplanan ve tavuk tüyü içeren toprak örneklerinden üç adet keratinolitik Bacillus sp. izolasyonu gerçekleştirilmiştir. Bakteriler sırasıyla Bacillus sp. MK1, ... -
Kitinaz üreten bakterilerin izolasyonu ve enzim üretiminin moleküler yöntemlerle arttırılması
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-06-08)Bu çalışmada, Hatay ili Erzin ilçesi kıyı kesimlerinden toplanan ve deniz canlısı kabukları içeren toprak numunelerinden üç adet kitinolitik Bacillus sp. izolasyonu gerçekleştirilmiştir. Bakteriler sırasıyla Bacillus sp. ... -
Termal kaynaklardan sıcaklığa dirençli alfa-amilaz enzimi üreten bakteri izolasyonu ve enzimin kısmi karakterizasyonu
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-12-13)Bu çalışmada, Niğde ili Ulukışla ilçesi Çiftehan bölgesi sınırları içinde bulunan kaplıcadan alınan toprak örneklerinden α-amilaz aktivitesine sahip Bacillus izolasyonu yapılmıştır. İzolat bakteri, Bacillus sp. GA4 olarak ... -
Yem katkısı ksilanaz enzimi üreten bakteri izolasyonu ve enzimin kısmi karakterizasyonu
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi kampüs alanı içerisinden alınan toprak örneklerinden ksilanolitik Bacillus sp. XbO bakterisi izole edilmiştir. XbO ksilanazı optimum aktivitesini 60 °C ve 6.0-7.0 pH aralığında ... -
Yem katkısı likenaz enzimi üreten bakteri izolasyonu ve enzimin kısmi karakterizasyonu
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Osmaniye'den alınan toprak numunelerinden β-(1,3-1,4)-glukanaz (likenaz) enzimi üreten Bacillus sp. HY3 izolasyonu gerçekleştirilmiştir. Likenaz enzimi optimum aktivitesini 60 °C'de ve 6.0-7.0 pH ... -
Yem katkısı selülaz enzimlerini üreten termofilik Bacillus suşlarının izolasyonu ve enzimlerin kısmi karakterizasyonu
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Düziçi sınırları içerisinde bulunan Haruniye Kaplıcasından toplanan toprak numunelerinden üç adet termofilik Bacillus sp. izolasyonu gerçekleştirilmiştir. İzolatlar sırasıyla Bacillus sp HR-1, HR-2 ve HR-3 ... -
Α-amilaz enzimlerini üreten termofilik Bacillus suşlarının izolasyonu ve enzimlerin kısmi karakterizasyonu
(OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışmada, Erzin sınırları içerisinde bulunan Burnaz Çayı kıyı kesimlerinden toplanan toprak numunelerinden üç adet termofilik Bacillus sp. izolasyonu gerçekleştirilmiştir. Bakteriler sırasıyla Bacillus sp. CT1, CT2 ve ...