Show simple item record

dc.contributor.advisorKaradeniz, Turan
dc.contributor.authorGenç, Canan
dc.date.accessioned2020-12-06T13:30:34Z
dc.date.available2020-12-06T13:30:34Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/102539
dc.description.abstractBu çalışma 2012-2013 yılları arasında, Giresun Merkez ilçede doğal olarak yetiştirilen mahalli kızılcık (Cornus mas L.) popülasyonu içerisinde çeşit olmaya aday genotipleri belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Tiplerin seçiminde tartılı derecelendirme metodu kullanılmıştır. Birinci ve ikinci yıl alınan 97 kızılcık genotipi üzerinde yapılan analizler sonucunda 9 adet ümitvar genotip seçilmiştir. İncelenen kızılcık genotiplerinde iki yılın ortalama rakamlarına göre; meyve ağırlıkları 1.38-5.60 g, meyve eti ağırlığı 1.10-5.20 g, et/çekirdek oranı 4.36-13.15, meyve boyu 15.79-25.12 mm, meyve eni 11.23-19.31 mm, çekirdek ağırlıkları 0.22-0.56 g, suda çözünebilir kuru madde (SÇKM) oranı %11-23, pH değeri %2.79-4.10 ve titre edilebilir asitlik değeri %2.79-4.10 arasında belirlenmiştir.
dc.description.abstractThis study between 2012-2013 year, Giresun Central naturally grown local counties cornelian cherry (Cornus mas L.) was conducted to determine the candidate to be kind of genotype in the population. Weighted Ranging Method was used to evaluate the types. In the first and second years of the analysis nine promosing genotypes were selected among 97 cornelian cherries genotypes. All genotypes had a range of 1.38-5.60 g for fruit weight, 1.10-5.20 g fruit flesh weight, 4.36-13.15 flesh/seed rate, 15.79-25.12 mm fruit length, 11.23-19.31 mm fruit width, 0.22-0.56 g mesocarp weight, %11-23 total soluble solids (SÇKM), %2.79-4.10 pH and %2.79-4.10 titrable acidity.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleGiresun ili merkez ilçede kızılcık (Cornus mas L.) seleksiyonu
dc.title.alternativeSelection in the central district of Giresun cornelian cherry (Cornus mas L.)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Anabilim Dalı
dc.subject.ytmGiresun
dc.subject.ytmSelection
dc.subject.ytmStone fruits
dc.identifier.yokid10069600
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityORDU ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid382870
dc.description.pages85
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess