Japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix Japonica) yem katkı maddesi olarak kullanılan deniz yosununun (Ulva spp.) büyüme parametresi ve bağırsak mikrobiyal florasına etkisinin incelenmesi
- Global styles
- Apa
- Bibtex
- Chicago Fullnote
- Help
Abstract
Bu araştırma, bıldırcın rasyonlarına ilave edilen bir deniz yosununun (Ulva spp.)büyüme performansı, karkas özellikleri ve bakteriyal florası üzerine etkilerinibelirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu çalışmada toplam 81 adet Japon bıldırcını(Coturnix coturnix japonica) kullanılmıştır. Her grupta 27 civciv bulunan bir kontrolve iki deneme grubu, oluşturulmuştur. Her grup kendi arasında 9 civciv içeren üçerlialt gruba ayrılmıştır. Deneme 42 gün sürdürülmüştür. Kontrol grubu (A), temelrasyonla beslenmiştir. Deneme grupları rasyonlarına sırasıyla %4 ve %6düzeylerinde Ulva spp. ilave edilmiştir. Araştırma sonunda, canlı ağırlık artışı, yemtüketimi, yemden yararlanma oranı ve karkas verimi (P>0.05) açısından istatistikselolarak önemli bir farklılık görülmemiştir. Ayrıca Japon bıldırcın bağırsakjejunumdan, bakteri florası VITEK® 2 ve kültürel yöntem ile izolat ve tanımlanmasıyapılmıştır. Basiller, kok ve basilleri çubuk şekilli olmak üzere toplamda on beşfarklı bakteri türleri Japon bıldırcın bağırsak jejunum kısmından izole edilmiştir.Bacillus coccus ve Bacillus çubuk şekilli bakteriler, Acinetobacter baumanniicomplex, Aeromonas hydrophila/caviae, Enterobacter cloacae ssp. cloacae,Enterococcus casseliflavus, Enterococcus faecium, Enterococcus gallinarum,Granulicatella adiacens, Rhizobium radiobacter, Serratia odorifera, Serratiaplymuthica, Staphylococcus equorum, Staphylococcus gallinarum, Staphylococcuslentus, Staphylococcus sciuri ve Staphylococcus xylosus olmak üzere izole edilenbakterilerin genelde kanatlı hayvanlarda mevcut olan bakteriler olduğu tespitedilmiştir.Sonuç olarak, japon bıldırcınların (Ulva spp.) büyüme performansı ve karkasözellikleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla beslenmesinde kullanılan farklıoranlarda deniz yosununun kontrol gruplarıyla birbirine benzer olduğu saptanmıştır.Ancak, doğal deniz yosunu katkılı olan yemlerin, bunula birlikte, büyümeperformansı ve karkas özellikleri üzerine performans parametrelerini iyileştirmeeğiliminde olduğu belirlenmiştir. Bunun yanında deniz yosunları katkılı rasyonlarınbıldırcınların bakteri florasını Enterococcus spp. cinsi yönünden desteklemiştir.Anahtar Kelimeler: Bıldırcın, Besleme, Deniz Yosunları, Ulva sp This research was conducted to determine effects of a seaweed species (Ulva spp.)supplementation quail diets on growth performance, carcass traits and bacterial flora.A total of 81 Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) were used in the study.They were divided into one control and two experimental groups each containing 27Japanese quail chicks. Each group was divided into three subgroups of 9 chicks. Thestudy lasted 42 days. The control group (A), was fed basic rations withoutsupplement. The diets of experimental groups were supplemented 4% and 6% levelsUlva spp. respectively. At the end of the study, there were no statistically significantdifferences in terms of live weight gain, feed consumption, feed efficiency or carcassyield (P>0.05). In the present study, we evaluated isolate and identification byVİTEK® 2 and cultural method microbacterial flora of the intestine jejunum ofJapanese quail. Identified a total of fifteen bacteria were isolated from the intestinejejunum of Japanese quail different species of bacteria belonging Bacilli, Cocci andBacilli rod shaped bacteria., Acinetobacter baumannii complex, Aeromonashydrophila/caviae, Enterobacter cloacae ssp. cloacae, Enterococcus casseliflavus,Enterococcus faecium, Enterococcus gallinarum, Granulicatella adiacens,Rhizobium radiobacter, Serratia odorifera, Serratia plymuthica, Staphylococcusequorum, Staphylococcus gallinarum, Staphylococcus lentus, Staphylococcus sciurive Staphylococcus xylosus were isolated and identified from Japanese quail. Theisolated bacteria are usually bacteria present in poultry.As a result, no Japanese quail (Ulva spp.) are used to feed in different ratios todetermine the impact on growth performance and carcass characteristics were foundto be similar with the control group of seaweed. However, the story of feed of naturalmarine algae however, growth performance and carcass characteristics weredetermined to be in the tendency to improve upon the performance parameters.Besides, in terms of supported spp seaweed species of quail doped department of theEnterococcus bacterial flora.Key Words: Quail, Feeding, Seaweeds, Ulva spp.
Collections