Search
Now showing items 1-4 of 4
Balık sepsis modelinde kurkumin özütü etkisinin, NBT, MPO ve lizozomal aktivite testleri ile araştırılması
(2017)
Septisemi hastalığı ölümcül bir durumdur ve enfeksiyon yaralanmalarına vücudun tepki vereceği zaman ortaya çıkan yaşamı tehdit eder, çünkü kendisine ait organ ve dokular ölümün en yaygın sebebidir. Geleneksel ilaçlarda ...
Ortaokul öğrencileri ile fen ve matematik öğretmenlerinin Tübitak proje etkinliklerine ilişkin görüşlerinin çeşitli değişkenler açısından incelenmesi
(2018)
Bu araştırmada, ortaokul öğrencileri ile fen ve matematik öğretmenlerinin TÜBİTAK araştırma projelerine yönelik görüşlerinin çeşitli değişkenler açısından (cinsiyet, yaş, anne ve babanın eğitim durumu, aile gelir düzeyi, ...
Peynir altı atık suyu kullanımı ile üretilen ekşi mayaların ekmeğin kalite ve raf ömrü nitelikleri üzerindeki etkileri
(2022)
Peynir altı suyu (PAS) peynir üretimi sonucu ortaya çıkan, kısmen PAS tozu üretiminde kullanılan ancak genel itibariyle atık olarak nitelendirilen bir yan üründür. PAS' a kalsiyum ilavesi ve yeniden kaynatılması sonucu ...
Farklı proses uygulamaları ile bazı tahılların kavuz ve kepeklerinin defitinizasyon, biyoaktivite ve biyoyararlanım oranlarının arttırılması ve kullanım etkilerinin araştırılması
(2020)
Tahıllar diyetimizde tükettiğimiz, günlük karbonhidrat, mineral, protein, diyet lifi ve vitamin ihtiyacımızı karşılayan besin grubudur. Tahılların en temel fraksiyonlarından olan kepek ve kavuz tabakaları gıda sanayinde ...