Show simple item record

dc.contributor.advisorÇimen, Aysel
dc.contributor.authorArmutlu, Ferhat Cem
dc.date.accessioned2020-12-06T11:42:44Z
dc.date.available2020-12-06T11:42:44Z
dc.date.submitted2013
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/99751
dc.description.abstractKaraman Konya, Karaman Organize Sanayi Bölgesi otoyolu ve Karaman'a bağlı bazı köylerden olmak üzere 3 grup olarak toplanan 2011 yılı mahsülü buğdaylar laboratuar değirmeninde kırılarak tam buğday unu haline getirildi. Tam buğday unundan 250 mikron elekte elenerek buğday unu haline getirildi. Mikrodalga fırında 10 mL %98'lik H2SO4 +10 mL %35'lik HNO3 + 10 mL %30'luk H2O2 kombinasyonu ile eritiş yapıldıktan sonra 3 grup numune hazırlandı. Anodik sıyırma voltametrisi metodu için optimum şartlar tespit edildi. Aranacak olan Zn(II), Pb(II), Cd(II) ve Cu(II) metalleri için kalibrasyon grafikleri çizildi. Optimum şartlar kullanılarak Zn(II), Pb(II), Cd(II) ve Cu(II) için, hazırlanan tam buğday unu ve elenmiş un numunelerinde ölçümler yapıldı. Daha sonra standart ekleme yöntemi ile tam buğday unu ve elenmiş un numunelerine hazırlanan standart metal çözeltisi karışımı eklenerek ölçümler yapıldı. Sonuçlara göre numunelerde Pb(II) ve Cd(II) tespit edilemedi, Zn(II) ve Cu(II) insan sağlığı için tehlike sınırının altında bulundu.
dc.description.abstractIn 2011 three group of crop wheat were gathered from respectively Karaman-Konya, Karaman-Organized Industrial zone motorway and some villages of Karaman. These samples were crushed at laboratory mill for obtain whole wheat flour and then sieved with 250 micron sieve. So some whole wheat flour were sample converted into wheat flour for analyses. All samples were prepared after melting with mixture of 10 mL 98% H2SO4 + 10 mL 35% HNO3 + 10 mL 30% H2O2 at microwave oven. Optimized conditions were determined for Anodic Stripping Voltammetry method. Calibration curves were plotted for analyses of Zn(II), Pb(II), Cd(II) and Cu(II). After that standart metal mixturewhich were prepared with standart addition method were added in to both of whole wheat flour and sieved wheat flour. So those samples were analyzed. According to these results; those samples do not include Pb(II) and Cd(II). Also determined amount of Zn(II) and Cu(II) below to the limit of danger for human health.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectKimyatr_TR
dc.subjectChemistryen_US
dc.titleKaraman`da yetiştirilen buğdaylarda bazı metal derişimlerinin voltametrik metotlarla tayini
dc.title.alternativeDetermination of some metal concentration in wheat that grown at karaman with voltammetric methods
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentKimya Anabilim Dalı
dc.subject.ytmAnodic stripping voltammetry
dc.subject.ytmHeavy metals
dc.identifier.yokid458826
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid328259
dc.description.pages82
dc.publisher.disciplineFizikokimya Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess