Show simple item record

dc.contributor.advisorKocabaş, Aytaç
dc.contributor.authorSavran, İbrahim
dc.date.accessioned2020-12-06T11:39:38Z
dc.date.available2020-12-06T11:39:38Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2019-03-05
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/99658
dc.description.abstractKsilanaz ve ksilanolitik enzim sisteminde yer alan diğer enzimler özellikle lignoselülozik biyokütlenin hidroliz edilerek alternatif karbon kaynağı olarak kulllanılabilmesine olanak sağlamaktadır. Dolayısıyla bu enzim sistemi, sürdürülebilir enerji kaynaklarını kullanarak biyoyakıt ve değerli kimyasalların üretimini hedefleyen biyorafineri sistemlerinin en önemli bileşenlerinden birini oluşturmaktadır. Optimize edilen kültür ortamlarının proteom analizleri nanoHPLC-ESI-MS/MS tekniğiyle gerçekleştirilmiştir. Proteom analizleri sonucunda elde edilen veriler, katı kültür ortamında üretilen toplam protein miktarının batık kültürde üretilen miktarın iki katına karşılık geldiğini göstermiştir. Katı kültürde lignoselülozik materyallerin parçalanmasında görev alan yardımcı enzimlerin çeşitliliği batık kültüre kıyasla daha fazladır. Bunun yanında batık kültürde enzimlerin bireysel miktarları daha yüksek bulunmuştur.
dc.description.abstractThe xylanase and other enzymes involved in the xylanolytic enzyme systems allow the lignocellulosic biomass to be hydrolyzed and used as an alternative carbon source. Therefore, this enzyme system constitutes one of the most important components of the biorefinery systems targeting the production of biofuels and valuable chemicals using sustainable energy sources. Proteom analysis of optimized culture media was performed by nanoHPLC-ESI-MS/MS technique. The data obtained from proteom analysis showed that amount of the total protein produced in solid state culture correspond to 2-fold of the total protein produced in submerged culture. Diversity of accessorize enzymes in solid state culture responsible for degradation of lignocellulosic materials was found to be higher than the accessorise enzymes in submerged culture. Besides, the individual amount of enzymes was higher in submerged culture.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMikrobiyolojitr_TR
dc.subjectMicrobiologyen_US
dc.titleAspergillus terreus ksilanolitik sisteminin batık ve katı kültürde hücre dışı proteinlerinin karşılaştırılmalı proteomik analizi
dc.title.alternativeComparative proteomics analysis of extracellular proteins of Aspergillus terreus xylanolytic system in submerged and solid-state
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-03-05
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.subject.ytmAspergillus terreus
dc.subject.ytmProteins
dc.identifier.yokid10184079
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid501123
dc.description.pages61
dc.publisher.disciplineTemel ve Endüstriyel Mikrobiyoloji Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess