Browsing FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ by Author "310217376b3f3864a7489123715837af"
Now showing items 1-2 of 2
-
Bazı gıdaların aflatoksin içeriğinin HPLC metodu ile tayini
Karapinar, H.Sibel. (KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)Bu çalışma; Karaman ilisemt pazarlarında açıkta satılan fındık, fıstık, badem, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, karabiber, kırmızıbiber, mısır, küflü peynirve marketlerden alınan ekmeklerde 7 gün boyunca AOAC 991.31 ... -
Yenidünya (erıobotrya japonıca) çekirdeğinden aktif karbon üretimi ve özelliklerinin incelenmesi
Karapinar, Hacer Sibel (KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-01-30)Aktif karbonlar insan sağlığına zararsız, çok amaçlı kullanılabilen değerli adsorbanlardır. Ayrıca, yüksek yüzey alanına ve geniş gözenekliliğe sahip olmalarından dolayı hem gaz fazından hem de çözelti fazından çeşitli ...