Now showing items 1-2 of 2

    • Bazı gıdaların aflatoksin içeriğinin HPLC metodu ile tayini 

      Karapinar, H.Sibel. (KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018-08-06)
      Bu çalışma; Karaman ilisemt pazarlarında açıkta satılan fındık, fıstık, badem, kuru kayısı, kuru üzüm, kuru incir, karabiber, kırmızıbiber, mısır, küflü peynirve marketlerden alınan ekmeklerde 7 gün boyunca AOAC 991.31 ...
    • Yenidünya (erıobotrya japonıca) çekirdeğinden aktif karbon üretimi ve özelliklerinin incelenmesi 

      Karapinar, Hacer Sibel (KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ/Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019-01-30)
      Aktif karbonlar insan sağlığına zararsız, çok amaçlı kullanılabilen değerli adsorbanlardır. Ayrıca, yüksek yüzey alanına ve geniş gözenekliliğe sahip olmalarından dolayı hem gaz fazından hem de çözelti fazından çeşitli ...