Show simple item record

dc.contributor.advisorUlukanlı, Zeynep
dc.contributor.authorYildiz, Gülşah
dc.date.accessioned2020-12-06T10:09:41Z
dc.date.available2020-12-06T10:09:41Z
dc.date.submitted2007
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/97175
dc.description.abstractBu çalışmada, Ağrı ilinde satışa sunulan hazır kıymalarda Salmonella spp.'nin varlığının izolasyonu ve tespit edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla, Ağrı'daki kasaplardan, marketlerden ve şarküterilerden 60 adet kıyma örneği toplanmıştır. Örnekler peptonlu su ve Rappaport vassiliadis soy broth ile yapılan önzenginleştirme sonrasında sırasıyla Salmonella-Shigella agar, XLD agar ve MacConkey agara ekildi. Pozitif sonuç veren şüpheli Salmonella kolonilerine biyokimyasal testler yapıldı. 60 kıyma örneğinin 15 adetinde Salmonella enterica subsp. salamae türü olduğu saptandı ve kıymaların kontaminasyon düzeyinin % 25 olduğu bulundu.Anahtar kelimeler: Hazır kıyma, Salmonella enterica subsp. salamae, Ağrı
dc.description.abstractIn this study, it was aimed at the isolation and detection of Salmonella spp. in ground meat samples sold in Agrı city. For this aim, sixty ground meat samples were purchasedfrom butchers, markets and delicatessens in the city of Agri. The samples were initally cultured on Salmonella?Shigella agar and then subsequently transferred onto XLD agar and MacConkey agar after enrichment in Peptone water and Rappaport Vassiliadis soy broth. Presumptive Salmonella colonies were subjected to conventional phenotypic and biochemical tests. Salmonella enterica subsp. Salamae was observed in fifteen samples (25%) of the sixty minced meat samples examined.Key words : Ground meat, Salmonella enterica subsp. salamae, Agrien_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyolojitr_TR
dc.subjectBiologyen_US
dc.subjectMikrobiyolojitr_TR
dc.subjectMicrobiologyen_US
dc.titleAğrı ilinde hazır olarak satışa sunulan kıyma örneklerinin Salmonella spp. yönünden incelenmesi
dc.title.alternativeInvestigation of Salmonella spp. from minced meat samples sold in the region of Agri
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentBiyoloji Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid9004445
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityKAFKAS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid179382
dc.description.pages72
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess