Show simple item record

dc.contributor.advisorShıpman, Zehra Dilistan
dc.contributor.authorÇokuludağ, Deniz
dc.date.accessioned2020-12-04T17:50:11Z
dc.date.available2020-12-04T17:50:11Z
dc.date.submitted2020
dc.date.issued2020-09-23
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/94681
dc.description.abstractTurizmin ve seyahat endüstrisinin gelişimi, insanların ana vatanlarından farklı özelliklere sahip olan yerlere seyahat etmelerini sağlamıştır. Bununla birlikte, seyahat sırasındaki yeni ve bazen beklenmedik ya da kaçınılmaz deneyimler, turistler için kültür şoku ve neofobi gibi olumsuz psikolojik sonuçlar doğurabilir. Her ne kadar çağdaş turistlerin saygı duymaları ve kendilerini farklı kültürlere adapte etmeleri beklenirken, bir çok turist, özellikle yerel yemek tadımı durumunda tereddü tedebilir hatta onlardan korkabilir, çünkü yeme ve içme aliskanliklari ve yemek seçenekleri bir çok faktör tarafından belirlenen karmaşık davranışlardır. İnsanların karakteristik kalıplarını düşündükleri, hissettikleri ve davrandıkları şekil de gösteren kişilik özellikleri bu faktörler arasında düşünülebilir.Gastronomi turizmi ve neofobi arasındaki ilişkiye yönelik sınırlı kaynakların olmasından hareketle bu çalısmada neofobi-turizm ilişkisi incelenmiştir.
dc.description.abstractThe development of tourism and the travel industry has enabled people to travel to places with different characteristics from their homeland. However, new and sometimes unexpected or unavoidable experiences during travel can have negative psychological consequences for tourists, such as cultural shock and neophobia. While contemporary tourists are expected to respect and adapt to different cultures, many tourists may hesitate, especially in the case of local food tasting, because eating and drinking habits and dining options are complex behaviors determined by many factors. Among these factors are personality traits that show people's characteristic patterns in the way they think, feel, and behave.Given the limited resources for the relationship between gastronomy tourism and neophobia, this study examines the relationship between neophobia and tourism.en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectReklamcılıktr_TR
dc.subjectAdvertisingen_US
dc.subjectİletişim Bilimleritr_TR
dc.subjectCommunication Sciencesen_US
dc.titleThe effect of food neophobia on tourist food consumtion and preferences in Turkey
dc.title.alternativeTuristlerin yiyecek fobisinin Türkiye'de yiyecek tüketimi ve tercihlerine etkisi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-09-23
dc.contributor.departmentİletişim Anabilim Dalı
dc.subject.ytmTourism marketing
dc.subject.ytmTraditional food
dc.subject.ytmEating elements
dc.subject.ytmNeophobia
dc.subject.ytmCulinary tourism
dc.identifier.yokid10319870
dc.publisher.instituteLisansüstü Programlar Enstitüsü
dc.publisher.universityİSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid635819
dc.description.pages93
dc.publisher.disciplinePazarlama İletişimi Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess