The effect of food neophobia on tourist food consumtion and preferences in Turkey
dc.contributor.advisor | Shıpman, Zehra Dilistan | |
dc.contributor.author | Çokuludağ, Deniz | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T17:50:11Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T17:50:11Z | |
dc.date.submitted | 2020 | |
dc.date.issued | 2020-09-23 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/94681 | |
dc.description.abstract | Turizmin ve seyahat endüstrisinin gelişimi, insanların ana vatanlarından farklı özelliklere sahip olan yerlere seyahat etmelerini sağlamıştır. Bununla birlikte, seyahat sırasındaki yeni ve bazen beklenmedik ya da kaçınılmaz deneyimler, turistler için kültür şoku ve neofobi gibi olumsuz psikolojik sonuçlar doğurabilir. Her ne kadar çağdaş turistlerin saygı duymaları ve kendilerini farklı kültürlere adapte etmeleri beklenirken, bir çok turist, özellikle yerel yemek tadımı durumunda tereddü tedebilir hatta onlardan korkabilir, çünkü yeme ve içme aliskanliklari ve yemek seçenekleri bir çok faktör tarafından belirlenen karmaşık davranışlardır. İnsanların karakteristik kalıplarını düşündükleri, hissettikleri ve davrandıkları şekil de gösteren kişilik özellikleri bu faktörler arasında düşünülebilir.Gastronomi turizmi ve neofobi arasındaki ilişkiye yönelik sınırlı kaynakların olmasından hareketle bu çalısmada neofobi-turizm ilişkisi incelenmiştir. | |
dc.description.abstract | The development of tourism and the travel industry has enabled people to travel to places with different characteristics from their homeland. However, new and sometimes unexpected or unavoidable experiences during travel can have negative psychological consequences for tourists, such as cultural shock and neophobia. While contemporary tourists are expected to respect and adapt to different cultures, many tourists may hesitate, especially in the case of local food tasting, because eating and drinking habits and dining options are complex behaviors determined by many factors. Among these factors are personality traits that show people's characteristic patterns in the way they think, feel, and behave.Given the limited resources for the relationship between gastronomy tourism and neophobia, this study examines the relationship between neophobia and tourism. | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Reklamcılık | tr_TR |
dc.subject | Advertising | en_US |
dc.subject | İletişim Bilimleri | tr_TR |
dc.subject | Communication Sciences | en_US |
dc.title | The effect of food neophobia on tourist food consumtion and preferences in Turkey | |
dc.title.alternative | Turistlerin yiyecek fobisinin Türkiye'de yiyecek tüketimi ve tercihlerine etkisi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2020-09-23 | |
dc.contributor.department | İletişim Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Tourism marketing | |
dc.subject.ytm | Traditional food | |
dc.subject.ytm | Eating elements | |
dc.subject.ytm | Neophobia | |
dc.subject.ytm | Culinary tourism | |
dc.identifier.yokid | 10319870 | |
dc.publisher.institute | Lisansüstü Programlar Enstitüsü | |
dc.publisher.university | İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 635819 | |
dc.description.pages | 93 | |
dc.publisher.discipline | Pazarlama İletişimi Bilim Dalı |