Show simple item record

dc.contributor.advisorFerman, Ali Murat
dc.contributor.authorDemir, Gülper
dc.date.accessioned2020-12-04T17:34:11Z
dc.date.available2020-12-04T17:34:11Z
dc.date.submitted2008
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/94277
dc.description.abstractGıda ve içeceklerin tüketimi, insanların tüketim alışkanlıkları incelendiğinde her zaman en üst sıraya yerleşmektedir. Tüketicilerin gıda ve içecek ürünlerine karşı gösterdikleri farklı tutumlar, gıda sektöründeki organizasyonlara kendi tüketici profilini ve tüketici profiline karşılık gelen en iyi pazarlama yöntemini belirleme zorunluluğunu getirmektedir. Gıda sektöründeki üretimlerde kitlesel üretimin teknolojilerin yanında ileri seviyede de kişiselleştirmeler görülmektedir. Bu nedenle üreticinin, tüketim ürününden en ileri seviyede tatmin olmasını hedefleyen ve sanatsal bir değer taşıyan tüketiciye özel ürünler üreten butik pastaneler gibi kuruluşların son yıllarda İstanbul'da sayısı her geçen gün artmaktadır. Butik pastaneler, hizmet sektöründe bulunsalar da, gerek bulundukları pazarın talepleri, gerekse ürettikleri ürünlerin sonsuz çeşitliliği ve sanatsal değer taşımak gibi farklılıkları, butik pastaneleri sadece hizmetlerin pazarlanması haricinde kendi durumlarına özel pazarlama stratejileri oluşturmaya itmektedir.Bu araştırma ile butik iş yapma olgusu ve üretimin çeşitlendirilip kişiselleştirilmesi, ürünlere sanat değeri katılması araştırılmış, butik pastane yöneticileri ile yapılan birebir ayrıntılı görüşmeler ile butik pastanelerin günümüzdeki durumu ile ilgili bilgiler toplanırken, butik pastane tüketicileri arasında yapılan anket çalışmaları ile de butik pastane tüketicilerinin satın alma tutumları hakkında bilgi toplanmıştır. Elde edilen bilgiler çeşitli istatistiksel verilere dönüştürülerek tüketicilerin demografik arka planlarının, butik pastanelerden yaptıkları alışverişlere etkileri analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, eldeki verilerden yola çıkarak, tüketicilerin satın alma tutumlarına göre butik pastaneler için en iyi pazarlama yöntemleri belirtilmiştir.
dc.description.abstractConsumption of food and beverages always holds a place at the top of the list when we analyze the daily habits of consumption of human beings. The different behaviors of consumers towards food and beverage products force the relevant producers to define their consumer profiles and most appropriate marketing strategies in accordance with their target group. In food industry, customization of products can also be observed in addition to the traditional massive production strategies. Therefore, the number of enterprises like boutique pastries which produce customized products that both possess an artistic value and aims complete contentment of their customers as well is increasing very rapidly day by day in Istanbul. Although boutique pastries exist in service sector, they are forced to develop marketing strategies that are specific to their need due to the several reasons such as market demands and infinite diversity of the product opportunities, which carry artistic value.With this research, certain phenomena are explored: boutique business making, customization of production and adding artistic value to the products. While conducting interviews with managers of boutique pastries provided us with information about the current state of the business, the surveys enabled us to learn more about purchase behaviors of boutique pastry customers. By converting the information derived into statistical data, impact analyses have been made which shows the impact of the demographic backgrounds of boutique pastry customers over their related purchase behaviors. As a result of this research, the most appropriate marketing methodologies for boutique pastry businesses are defined in accordance with the analyses consumer behaviors.en_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleBoutique pastry management as a rising services marketing practice and a comprehensive survey of boutique pastries in İstanbul
dc.title.alternativeYükselen bir hizmet pazarlaması uygulaması olarak butik pastane işletmeciliği ve İstanbul'daki butik pastaneler üzerine kapsamlı bir araştırma
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentİşletme Yönetimi Anabilim Dalı
dc.subject.ytmService organizations
dc.subject.ytmPatisserie
dc.subject.ytmMarketing
dc.subject.ytmService marketing
dc.subject.ytmBusinesses
dc.subject.ytmFood companies
dc.subject.ytmPurchasing behavior
dc.subject.ytmBoutique pastry
dc.identifier.yokid311103
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityIŞIK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid227726
dc.description.pages283
dc.publisher.disciplineİşletme Yönetimi Bilim Dalı


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess