Show simple item record

dc.contributor.advisorAytaç, Ahmet Serdar
dc.contributor.authorYeter, Selami
dc.date.accessioned2020-12-04T17:06:44Z
dc.date.available2020-12-04T17:06:44Z
dc.date.submitted2017
dc.date.issued2019-02-15
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/93280
dc.description.abstractBozova ilçesinde zeytin yetiştirilebilir alanların belirlenmesi adlı bu çalışmada zeytin bitkisinin ekolojik istekleri göz önünde bulundurularak, Bozova ilçesinde zeytin yetiştirilebilecek potansiyel alanların belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla öncelikle zeytinin ekolojik istekleri irdelenmiş, daha sonra alanın Fiziki Coğrafya özellikleri, zeytin bitkisinin ekololojisi açısından değerlendirilerek sahada zeytin yetiştirilebilir alanlar belirlenmiş, ilçe toprakları zeytin verim potansiyeli açısından sınıflandırılmıştır.Çalışmada Coğrafi ve ekolojik faktörlerin inceleme alanında zeytin verim bölgeleri üzerine etkisi ortaya konmuştur. Buna göre sahanın % 22'lik kısmı zeytin yetiştiriciliğine en uygun özellik gösteren alanlardan oluşurken, sahanın % 33'ü uygun, % 40'ı az uygun, % 5'i zeytin tarımına uygun olmayan alanlar olarak tespit edilmiştir. Bu çalışma ile ilçe topraklarının % 95'lik kısmında farklı verim sınıfları içerisinde olmakla birlikte zeytin yetiştirilebileceği tespit edilmiştir.Anahtar Kelimeler: Zeytin, Zeytinin Ekolojik İstekleri, Bozova, Zeytin Verim Bölgeleri, Şanlıurfa
dc.description.abstractIn the study named determining the convenient areas to grow olive trees in the district of Bozova, it is aimed to determine the potential areas to plant olive trees in Bozova, taking into account that the ecological needs of olive plant. For this purpose, primarily needs of olive plant are examined, then physical geographic conditions of the study area are investigated in terms of ecology of olive and olive-plantable areas are distincted, lands of the district are classified in terms of the potential of the yield of olive.In the study, affects of geographic and ecological factors on the yield of olive are examined. According to the study, it is estimated that, % 22 of the area is the most suitable for planting olive, % 33 is suitable, % 40 is the least suitable, % 5 is not suitable. It is determined that % 95 of the district, with different classifications of yield, is suitable for planting olive.Key words: Olive, Ecological Needs Of Olive, Bozova, Yield Areas Of Olive, Şanlıurfaen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectCoğrafyatr_TR
dc.subjectGeographyen_US
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBozova (Şanlıurfa) ilçesinde zeytin yetiştirilebilir alanların belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of the suitable olive cultivation areas in the Bozova district (Şanlırfa)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2019-02-15
dc.contributor.departmentCoğrafya Anabilim Dalı
dc.subject.ytmOlive
dc.subject.ytmOlives
dc.subject.ytmRearing
dc.subject.ytmAgriculture
dc.subject.ytmAgricultural soils
dc.subject.ytmAgricultural sector
dc.subject.ytmAgricultural properties
dc.subject.ytmAgricultural production
dc.subject.ytmEcological factors
dc.subject.ytmŞanlıurfa-Bozova
dc.identifier.yokid10167208
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid498799
dc.description.pages110
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess