Rasyona farklı seviyelerde ilave edilen aktif kuru maya ile inaktif ve stabl probiyetik esaslı mayanın (thepax) karşılaştırmalı olarak broyler piliçlerinin verim performansına etkilerinin araştırılması
dc.contributor.advisor | Kanat, Rahmi | |
dc.contributor.author | Çalişlar, Süleyman | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T16:45:59Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T16:45:59Z | |
dc.date.submitted | 1995 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92925 | |
dc.description.abstract | m ÖZET Yüksek Lisans Tezi RASYONA FARKLI SEVİYELERDE İLA VE EDİLEN AKTİF KURU MA YA İLE İNAKTİF VE STABİL PROBİYOTİK ESASLİ MA YANIN (THEPAX) KARŞILAŞTIRMALI OLARAK BROYLER PİLİÇLERİN VERİM PERFORMANSINA ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI Süleyman ÇALIŞLAR Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Anabilim Dalı 1995, Sayfa: 60 Bu araştırma, rasyonlara farklı seviyelerde ilave edilen aktif kuru ekmek mayası ile inaktif-stabil ve probiyotik mayanın (Thepax), karşılaştırmalı olarak broyler piliçlerin verim performansına etkilerini belirlemek için yapılmıştır. Araştırmada 300 adet broyler kullanılmıştır. Denemede; Kontrol grubu, % 0.1 ve % 0.2 aktif kuru ekmek mayası, % 0.1, % 0.2 inaktif ve stabil kuru maya (Thepax) içeren 5 farklı rasyonu tüketen 5 muamele grubu yer almıştır. Deneme sonucunda, final canlı ağırlıkları, kümülatif yem tüketimi ve yemden yararlanma yönünden gruplar arasında farklılık istatistik açıdan önemsiz bulunmuştur (P>0.05). Etlik piliç denemesinde gruplar arasındaki istatistiki farklılık karkas ağırlığında önemli (P>0.01), abdominal yağ miktarı ve ölüm oranlan önemsiz (P>0.05) bulunmuştur. ANAHTAR KELİMELER: Broiler, Performans, Aktif Kuru Maya, İnaktif-stabil-probiotic maya (Saccharomyces cerevisiae), Yemden Yararlanma. | |
dc.description.abstract | IV ABSTRACT Master Thesis A RESEARCH ON THE COMPARISON EFFECT ON BROILER PERFORMANCE OF ACTIVE DRIED YEAST AND INACTIVATED AND STABILISED PROBIOTIC YEAST SUPPLEMENTED TO THE RATIONS IN DIFFERENT LEVELS Süleyman ÇALIŞLAR Harran University Graduate School of Natural and Applied Sciences Agricultural Faculty Department of Animal Science 1995, Page: 60 This study was conducted to determine the effect on broiler performance of yeast (inactive, stabilised-Thepax or active) supplemented to the rations in different levels. In this experiment 300 broiler chicks were used. In this experiment, 5 diets containing yeast with different levels of 0 % (Control), 0. 1 % yeast (Thepax), 0.2 % yeast (Thepax), 0. 1 % active dried yeast, 0.2 % active dried yeast, were used as treatments.. In the present study, the final live weight, the cumulative feed consumption and feed conversion found insignificant (P>0.05). There were differences in carcass yield (PO.01). But, the abdominal fat pad (P>0.05) and the mortality ratios (P>0.05) found insignificant. KEY WORD: Broiler, Performance, Active Dried Yeast, Inactive-stabile and probiotic yeast (Saccharomyces cerevisiae), Feed Conversion. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Rasyona farklı seviyelerde ilave edilen aktif kuru maya ile inaktif ve stabl probiyetik esaslı mayanın (thepax) karşılaştırmalı olarak broyler piliçlerinin verim performansına etkilerinin araştırılması | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Rations | |
dc.subject.ytm | Zootechnics | |
dc.subject.ytm | Broiler chickens | |
dc.subject.ytm | Yeasts | |
dc.subject.ytm | null | |
dc.subject.ytm | Yield components | |
dc.identifier.yokid | 55448 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 55448 | |
dc.description.pages | 50 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |