Diyarbakır İli şartlarında bazı on bitkilerinin II. ürün olarak yetiştirilen mısırın verim ve verim unsurlarına etkisi
dc.contributor.advisor | Okant, Abdulkadir Mustafa | |
dc.contributor.author | Kiliç, Hasan | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T16:45:11Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T16:45:11Z | |
dc.date.submitted | 1995 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92902 | |
dc.description.abstract | öz Yüksek Lisans Tezi DİYARBAKIR İLİ ŞARTLARINDA BAZI ÖN BİTKİLERİN II. ÜRÜN OLARAK YETİŞTİRİLEN MISIRIN VERİM VE VERİM UNSURLARINA ETKİSİ Hasan KILIÇ Harran Üniversitesi Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı 1995, Sayfa: 31 Bu araştırma, Diyarbakır sulu şartlarında II. ürün olarak yetiştirilen mısır için uygun ön bitkilerin tesbiti ile bu ön bitkilerin mısırda bazı tarımsal karakterlere etkisini incelemek amacıyla, Güneydoğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü deneme alanında 1993-1994 yılı kışlık ana ürün-II.ürün sezonunda yürütülmüştür. Araştırma tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekerrürlü olarak kurulmuş olup, denemede Il.ürün olarak ANT 90 erkenci mısır çeşidi ile kışlık ana ürünler olarakta; fığ+arpa karışımı, mercimek, arpa, nohut ve buğday ön bitkileri kullanılmıştır. Araştırmada Il.ürün mısırdan 316 - 527 kg/da arasında dane verimi elde edilmiş ve verim açısından en uygun ön bitklerin fığ+arpa karışımı, mercimek ve arpa olduğu tesbit edilmiştir. Yapılan ekonomik analizlerde 1994 yılı için uygulamalar arasında fığ+arpa karışımı-II.ürün mısır bileşeninin en yüksek karlılık oranına sahip olduğu da saptanmıştır. ANAHTAR KELİMELER:Diyarbakır şartları, dane mısır, ön bitki, münavebe, Il.ürün, ekim zamanı ve ekonomik analiz. | |
dc.description.abstract | ABSTRACT Masters Thesis EFFECT OF PREVIOUS CROPS ON YIELD AND YIELD COMPONENTS OF MAIZE GROWN AS SECOND CROP UNDER DİYARBAKIR CONDITIONS Harran University Graduate School Of Natural and Applied Sciences Department of Field Crops 1995, Page: 31 In this research, the effects of some previous crops on various agronomic characteristics of second crop maize were investigated. The field experiments were carried out in the experimental fields of Southeastern Anatolian Agricultural Research Institute in 1993 - 1994 cropping season. Winter sown main crops and summers sown second crops were practised. Field trials were conducted employing Randomised Complete Block Design With three replications. Winters sown main crops were wheat, barley, lentil, cheek pea and Wecth+barley mixture. ANT 90. early maturing type maize cultivar, was used as a second crop. Results indicated that second crop maize yielded among 316 and 527 kg/da. The best previous plants were wetch+barley mixture, lentil, and barley. Economic analysis was further practised and highest profit was obtained in second crop maize after wetch+barley mixture as main crop in 1994. KEY WORDS: Diyarbakır conditions, grain maize, previous crop, rotation, second crop, sowing time and economic analysis. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Diyarbakır İli şartlarında bazı on bitkilerinin II. ürün olarak yetiştirilen mısırın verim ve verim unsurlarına etkisi | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Secondary crop | |
dc.subject.ytm | Maize | |
dc.subject.ytm | Field crops | |
dc.subject.ytm | Yield components | |
dc.subject.ytm | Diyarbakır | |
dc.identifier.yokid | 55459 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 55459 | |
dc.description.pages | 30 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |