Show simple item record

dc.contributor.advisorKanat, Rahmi
dc.contributor.authorYurtseven, Sabri
dc.date.accessioned2020-12-04T16:44:22Z
dc.date.available2020-12-04T16:44:22Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2020-11-17
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92879
dc.description.abstractÖZET Yüksek Lisans Tezi JAPON BILDIRCINLARINDA DE?İŞİK HAM PROTEİN SEVİYELERİNDE LİSİN VE METİONİNİLA VESİNİN PERFORMANS VE RAM KARKAS ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ Sabri YURTSEVEN Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Zootekni Ana BiHm Dah 1996, Sayfa: 39 0-6 haftada SO adet Japon bdcbrcınlannın rasyonlarma lisin ve metiyonin ilavesinin performans ve bazı karkas özelliklerine etkisini incelemek amacıyla bir araştırma yapılmıştır. Üç ham protein seviyeli ( % 20, 22, 24 ) ıasyon hazırlanmış ve bunlardan % 20 ve 22 HP'li rasyonlara lisin (% 0.1, 0.2) ve metiyonin (% 0.075, 0.1) eklenerek verilmiştir. Her üç protein seviyesindeki rasyonlarda enerji seviyesi eşit alınmıştır (3 100 kcalME/kg). Muamelelin yem tüketimi ve yemden yararlanmaaya etkisi olmazken (P<0.05), ikinci haftada canlı ağırlık ortalamaları %0. 1 İkin seviyesinden etkilenmiştir. Ayrıca 2. 3. 4. ve 5. haftalarda canlı ağırlık ortalamaları HP seviyelerinden etkilenmiştir. Bu haftalarda %22 HP'li rasyon en üstün canlı ağırlık ortalamalarryla sonuçlanmıştır. Karkasa göre ciğer oram %0.1 İsin seviyesinden etkilenmiş, kesim canlı ağırlığına %22 HP'li rasyon ve cinsiyetin etkisi önemli olmuştur. En yüksek göğüs eti % 22 HP ve % 0.2 lisin seviyesinde elde edilmiştir. Ciğer ağırlığı % 0.2 lisin seviyesindenetküenirken, kanat ağırlıktan cinsiyete göre değişmiştir. Muamelelerin but, kanat, sırt, kalp, taşlık, boyun, karkas ve randımana etkisi önemsiz olmuştur ( P> 0.05 ). Anahtar Kelimeler: Japon Bıldırcını (Coturnbe Coturnix Japonica), protein, lisin ve metryonin ilavesi, performans.
dc.description.abstractABSTRACT Master Thesis THE EFFECT ON PERFORMANCE AND CARCASS CHARACTERISTIC OF SUPPLEMENTATION LYSINE AND METHIONINE TODLETS OF DIFFERENT PROTEIN LEVELS IN JAPANESE QUAIL By Sahri YURTSEVEN University Of Harran Graduate School Of Natural And AppBed Sciences Department Of Animal Science 1996 The study was conducted to determine the effects on carcass characteristic of supplementation lysine and methionine to different diets of Japanese quails in age of 0-6 weeks. To diets were applied 3 protein levels ( 20, 22, 24%, ME : 3 100 kcal ) and supplemented lysine ( 0. 1-0.2% ) and methionine ( 0.075-0. 1% ) to use diets 20% and 22% crude protein. Effect of treatments was not significant to feed consumption and feed conversion. live weights were affected from lysine level ( 0.1% ) at second week. Also, the levels of protein were to be significant on the live weights at 2. 3. 4 and 5. weeks. In this weeks, live weights were highest with the 22% crude protein. Liver % was effected from 0. 1% lysine level. The level of 22 % protein and sex have effect on the final weights. Breast yield was obtained as highest from 22% crude protein and 0.2% lysine levels. Liver weight was effected from 0.2% lysine level and wing weights was changed according to sex.Effect of treatments was not significant to weights of thigh, wing, heart, gizzard, neck, beast and carcass to carcass ratio ( p > 0.05 ). KEYWORD: Japanese quail (Coütrnbc Coturnix Jqponicd), protein, lysine - methionine supplementation, requirements, performance.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleJapon bıldırcınlarında değişik ham protein seviyelerinde lisin ve metiyonin ilavesinin performans ve bazı karkas özelliklerine etkisi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-11-17
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.subject.ytmJapanese quail
dc.subject.ytmLysine
dc.subject.ytmRations
dc.subject.ytmPerformance evaluation
dc.subject.ytmMethionine
dc.subject.ytmZootechnics
dc.subject.ytmCarcass characteristics
dc.identifier.yokid57915
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid57915
dc.description.pages43
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess