Show simple item record

dc.contributor.advisorKanat, Rahmi
dc.contributor.authorGüneri, Yasin
dc.date.accessioned2020-12-04T16:44:09Z
dc.date.available2020-12-04T16:44:09Z
dc.date.submitted1996
dc.date.issued2020-11-17
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92872
dc.description.abstractBu araştırmada 4 çeşit yem maddesinin (mercimek, bakla, bezelye, küşne) metabolize olabilir enerji değerleri tayin edilmiştir. Yem maddelerinin hepsi Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yetiştirilmektedir. Araştırma 12 adet gelişmesini tamamlamış ergin horozlarla deneme kafeslerinde yürütülmüştür. Horozlar rastgele 4 gruba ayrılmıştır ve grupların her biri 3 horozdan oluşmuştur. Her bir yem maddesinin ölçümü için bir grup horoz kullanılmıştır. Horozlar denemeden önce, yem tüketmeye ve kafese alıştırılmışlardır. Her bir yem maddesinden 25 g bir horoza verilmiştir. Dışkı, her bir deneme yeminin verilmesini takiben 48 saatlik süreyle toplanmıştır. Yem maddeleri ve dışkıların toplam (TE) ve izafi metabolize olabilir enerjiler (TME), hesaplamayla bulunmuştur. Yem maddelerinin ve bunun yamsıra, enerji sindirilebilirlikleri hesaplanmıştır. ANAHTAR KELİMELER: Ergin horoz, Baklagil, Metabolik enerji
dc.description.abstractIn this trial, metabolisable energy values of legumes (Vicia faba bean. Lentil, Vicia ervilla and peas bean) which have been grown in South-East Anatolia were determined by means of chemical and rapid bioassay. Experiment was conducted in assay cages with 12 laying type adult cockerels in 52 wk of age. The cockerels were randomly divided into 4 groups and each of the groups include 3 cockerels. One group was used for the measurement of each feedstuff. The cockerels were trained cages and to consume test feedstuffs. Before experiment, the cockerels were fasted for 24 hours. 25 g. each feedstuffs were given a cockerel and excreta was collected during 48 hours period. Total energy and apparent metabolisable energy (AME) of feedstuffs and excreta were predicted from their chemical composition with the ait of different formula. AME values of legumes feed and the coefficient of digestibility was calculated. KEYWORDS: Adult cockerel, Legumes, Metabolisable energyen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleGüneydoğu Anadolu Bölgesinde yetiştirilen bazı baklagil dane yemlerinin metabolize olabilir enerjilerinin kanatlılarda saptanması
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2020-11-17
dc.contributor.departmentZootekni Anabilim Dalı
dc.subject.ytmBroad bean
dc.subject.ytmPea
dc.subject.ytmBlack pea
dc.subject.ytmLentil
dc.subject.ytmFodder plants
dc.subject.ytmZootechnics
dc.subject.ytmCocks
dc.subject.ytmSoutheastern Anatolia region
dc.identifier.yokid57891
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid57891
dc.description.pages40
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess