Show simple item record

dc.contributor.advisorŞevik, Ramazan
dc.contributor.authorYüksel, Mahmut
dc.date.accessioned2020-12-04T16:43:27Z
dc.date.available2020-12-04T16:43:27Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92850
dc.description.abstractÖZET Bu çalışma Atatürk Baraj Gölü`nün yüzey sularında gerçekleştirilmiştir. Önceden tesbit edilen tek istasyondan değişik zaman periyotlarında alınan su örneklerinden toplam 24 parametre incelenerek gölün su ürünleri açısından verimliliği saptanmıştır. Fiziksel ve Kimyasal analiz verileri değerlendirildiğinde Atatürk Baraj gölünün Oliğotrof göllerin özelliğine sahip olduğu görülmektedir. Göl'ün yüzey sularında Sıcaklık ortalama 18.96 °C olup, maksimum ve minimum 11-28 °C'ler arasında değişmiştir. pH değeri ortalama 7.94, minimum ve maksimum 6.75 - 8.75 arasında değiştiği tesbit edilmiştir. Oksijen ise ortalama 8.42 mg/1. olup maksimum ve minimum 6.98 - 9.9 mg/1. değerleri arasında oynamıştır. Katyon sıralaması rCa** > rMg** > rNa+ >rK+ Anyon sıralaması ise rHCÛ3 > r S04~ > r Cl` > r F şeklinde bulunmuştur, (r = mek/ İt) Bu sonuçlara göre Atatürk Baraj gölü 'nün su ürünleri yetiştiriciliği için genel olarak uygun bir ortam teşkil ettiği kanaatine varılmıştır.
dc.description.abstractABSTRACT This study was conducted at the surface water of the Atatürk Dem' s lake. Water samples were taken on a varrying time period from a previously determined station. Water samples of 24 were observed for the fertility of lake water for the fresh water fish production. After the evaluation of physical and chemical analysis were evaluated, it was seen that Atatürk Dam's lake had the properties of olygothropic lakes. Avarege temperature of surface water of the lake was 18.96 °C, with the change betwen maximum and minimum 28-11 °C. Avarege pH was found 7.94 with the change betwen maximum and niinirnum 8.75-6.75. Oxygen everage was 8.42 mg/1 and its consatration changed within the range of 8.98 to 9.9 mg/1. Cathion ranke was found as follows: rCa4^ > tMg* > rNa+ >rK+ and Anions renked: rHC03 > r S04= > r Ci; > r F (r =mek/l). Considering above given results, Atatürk Dam's lake water was found that it is appropriate for the fresh water fish production, as general.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleAtatürk Barajı göl suyunun balık yetiştiriciliği açısından fiziksel ve kimyasal parametrelerinin tespiti
dc.title.alternativeDetermination of the physical and chemical parameters of Atatürk Dam's lake watter for fish production
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmAtatürk Dam
dc.subject.ytmPhysical properties
dc.subject.ytmAquatic products
dc.subject.ytmFish production
dc.subject.ytmChemical properties
dc.identifier.yokid66204
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid66204
dc.description.pages47
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess