Show simple item record

dc.contributor.advisorAk, Bekir Erol
dc.contributor.authorYildiz, Mustafa
dc.date.accessioned2020-12-04T16:41:42Z
dc.date.available2020-12-04T16:41:42Z
dc.date.submitted1999
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92793
dc.description.abstractöz Yüksek Lisans Tezi CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN DEĞİŞİK ANTEPFISTIĞI ÇEŞİTLERİNDE BAZI ÖZELLİKLERİN BELİRLENMESİ ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA Mustafa YILDIZ Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı 1999, Sayfa: 46 Bu çalışma 1998 yılında, Ceylanpınar Tarım İşletmesi'ndeki antepfıstığı parsellerinde susuz koşullarda yetiştirilen yerli ve yabancı 11 çeşidin fiziksel ve pomolojik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Bu çalışmada her çeşitten 5 ağaç seçilmiştir. Ağaçlardan elde edilen meyvelerde pomolojik fiziksel analizler ile ağırlık yüzdeleri saptanmıştır. Elde edilen bulgulara göre en yüksek çıtlak meyve oranının Sefidi (% 61.92) ve Hacı Reşo (% 61.68) çeşitlerinde; en düşük çıtlak meyve oranının ise Kerman (% 0.60) çeşidinde olduğu belirlenmiştir. Çıtlak meyvelerde en yüksek iç randımanına % 55.64 ile Uzun çeşidinin; en düşük iç randımanı değerine ise % 33.15 ile Kerman çeşidinin sahip olduğu saptanmıştır. Çıtlak olmayan meyvelerde en yüksek iç randımanının % 48.16 ile Bilgen, en düşük iç randımanının ise % 25.21 ile Kerman çeşidine ait meyvelerin sahip olduğu belirlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Antepfıstığı, antepfıstığı çeşitleri, çıtlaklık, randıman, kavlak meyve
dc.description.abstractABSTRACT Master Thesis AN INVESTIGATION ON SOME TRAITS DIFFERENT PISTACHIO CULTIVARS GROWN AT THE CEYLANPINAR STATE FARM. Mustafa YILDIZ University of Harran Graduate School of Natural Applied Science Department of Horticulture 1999, Page: 46 This study was carried out for determination physical and pomological features of 11 foreign and domestic pistachio cultivars under dry condition at Ceylanpinar State Farm in 1998. In this experiment, 5 trees were used for each application. On the fruits which were obtained from these trees, pomological and physical analysis and weight percents were determined. According to obtained data; The highest split rate was determined at Sefidi (61.92 %) and Hacı Reşo (61.68 %) cultivars. The lowest split rate was determined at Kerman (0.60 %) cultivar. The highest shelling percentage rate determined at Uzun (55.64 %) and the lowest rate was obtained from Kerman (33.15 %) cultivar at split nuts, and the highest shelling percentage was obtained from Bilgen (48.16 %) and the lowest rate was obtained from Kerman (25.21 %) at unsplit nuts. KEY WORDS: Pistachio, pistachio cultivars, splitting, shelling percentage VIen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleCeylanpınar Tarım İşletmesinde yetiştirilen değişik antepfıstığı çeşitlerinde bazı özelliklerin belirlenmesi üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeAn Investigation on some traits of different pistachio cultivars grown at the Ceylanpınar state farm
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCeylanpınar Agricultural Enterprise
dc.subject.ytmHorticultural crops
dc.subject.ytmAgricultural enterprises
dc.subject.ytmPistachio
dc.identifier.yokid85348
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid85348
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess