dc.contributor.advisor | Ak, Bekir Erol | |
dc.contributor.author | Öncel, Güler | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T16:41:06Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T16:41:06Z | |
dc.date.submitted | 1999 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92774 | |
dc.description.abstract | oz Yüksek Lisans Tezi CEYLANPINAR TARIM İŞLETMESİNDE YETİŞTİRİLEN DEĞİŞİK ANTEPFISTIĞI ÇEŞİTLERİNDE BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNİN BİRBİRLERİYLE İLİŞKİLERİ Güler ÖNCEL Harran Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bahçe Bitkileri Anabilim Dalı 1999, Sayfa : 52 Bu çalışmada, Siirt, Ohadi, Vahidi, Sefıdi, Mümtaz, Hacı Reşo, Bilgen, Kerman, Uzun ve Halebi çeşitlerinde kalite özelliklerinin birbirleriyle olan ilişkileri korelasyon katsayıları belirlenerek saptanmıştır. Bu çalışma ile elde edilen korelasyon katsayıları MİNİTAB programı yardımıyla hesaplanmıştır. Elde edilen bulgulara göre, değişik antepfıstığı çeşitlerinde kavlak çıtlak meyvelerde meyve yüksekliği ile meyve genişliği arasında saptanan korelasyon katsayıları r= 0.721 (Siirt), 0.672 (Ohadi), 0.505 (Vahidi), 0.672 (Sefıdi), 0.711 (Mümtaz), 0.725 (H.Reşo), 0.536 (Bilgen), 0.892 (Kerman), 0.886 (Uzun), 0.908 (Halebi) olup bu ilgi kullanılan tüm çeşitlerde istatistiki olarak önemli bulunmuştur. Bu ilginin önemli ve pozitif yönlü oluşu bu iki meyve özelliği arasında kararlı, gerçek bir ilginin olduğunu göstermektedir. Kavlak çıtlak olmayan meyvelerde ise meyve yüksekliği ile meyve genişliği arasındaki korelasyon katsayıları r= 0.748, 0.457, 0.543, 0.371, -0.248, 0.422, 0.264, 0.693, 0.855, 0.892 olup Sefıdi, Mümtaz ve Bilgen dışındaki tüm çeşitlerde istatistiki önemli bulunmuştur. ANAHTAR KELİMELER : Antepfıstığı, çeşit, korelasyon | |
dc.description.abstract | ABSTRACT Master Thesis RELATIONSHIPS BETWEEN QUALITY CHARACTERS OF SOME PISTACHIO CULTIVARS GROWN AT CEYLANPINAR STATE FARM Güler ONCEL Harran University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Horticulture 1999, Page : 52 In this study, the relationships between quality characters of Siirt, Ohadi, Vahidi, Sefıdi, Mümtaz, Hacı Reşo, Bilgen, Kerman, Uzun and Halebi pistachio cultivars were determined using correlation coefficients. The correlation coefficients were calculated using Minitab statistical programme. According to the results obtained, in the splitted shell fruits cultivars, the correlation coefficients between fruit height and width were r = 0.721 (Siirt), 0.672 (Ohadi), 0.505 (Vahidi), 0.672 (Sefıdi), 0.711 (Mümtaz), 0.725 (H.Reşo), 0.536 (Bilgen), 0.892 (Kerman), 0.886 (Uzun), 0.908 (Halebi) and these correlation were significant. These positive relationships show there are really and consistent relationships between these two fruits. However, unsplited shell fruits, correlation coefficients between fruit height and width were r = 0.748, 0.457, 0.543, 0.371, -0.248, 0.422, 0.264, 0.693, 0.855, 0.892 they were significant except in Sefıdi, Mümtaz and Bilgen. KEY WORDS : Pistachio, cultivars, correlation II | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Ceylanpınar Tarım İşletmesinde yetiştirilen değişik antepfıstığı çeşitlerinde bazı kalite özelliklerinin birbirleriyle ilişkileri | |
dc.title.alternative | Relationships between quality characters of some pistachio cultivars grown at Ceylanpınar state farm | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Ceylanpınar Agricultural Enterprise | |
dc.subject.ytm | Pistachio | |
dc.subject.ytm | Quality | |
dc.subject.ytm | Horticultural crops | |
dc.subject.ytm | Agricultural enterprises | |
dc.identifier.yokid | 85340 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | HARRAN ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 85340 | |
dc.description.pages | 52 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |