Show simple item record

dc.contributor.advisorHayoğlu, İbrahim Abdülhey
dc.contributor.authorDirik, Aylin
dc.date.accessioned2020-12-04T16:28:47Z
dc.date.available2020-12-04T16:28:47Z
dc.date.submitted2009
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92399
dc.description.abstractBu çalışma ile sağlık açısından pek çok faydası bulunan nar ve geleneksel bir ürünümüz olan lokumu birleştirilerek Şanlıurfa' ya özgü yeni bir ürün elde edilmesi ve üretilen üründe depolama süresinde meydana gelen değişimlerin incelenmesi düşünülmüştür. Böylece piyasaya yeni bir ürün kazandırılması amaçlanmıştır. Üretilen narlı lokumun 6 aylık depolama süresince yapılan duyusal ve objektif değerlendirmeler sonucunda piyasada kabul edilebilir bir ürün olacağı düşünülmektedir.ANAHTAR KELİMELER : lokum, nar, duyusal değerlendirme
dc.description.abstractIn this study, it was thought that generating a new product which is special to Şanlıurfa by combining our traditional product Turkish delight with pomegranate which has a lot of benefits in terms of health and examinating changes in storage period of final product. In this way, it way planed to serve new product to market. After istrumental and sensory analysis in Turkish delight with pomegranate in the storage period of 6 months, it is estimated that our final new product could be acceptable in domestic market.KEY WORDS :Turkish delight (lokum), pomegranate, sensory analysisen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleNar ve nar suyunun lokum üretiminde kullanım olanakları
dc.title.alternativePossibility of using pomegranate and pomegranate juice in production of turkish delight
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmTurkish delight
dc.subject.ytmSensory evaluation
dc.subject.ytmPomegranate
dc.identifier.yokid349363
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid252149
dc.description.pages55
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess