Show simple item record

dc.contributor.advisorVardin, Hasan
dc.contributor.authorVarlikliöz, Suzan
dc.date.accessioned2020-12-04T16:26:30Z
dc.date.available2020-12-04T16:26:30Z
dc.date.submitted2011
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92253
dc.description.abstractBu çalışmada narda bulunan fenolik madde miktarının in vitro koşullarda narın antioksidan aktivitesine ve HepG2 insan karaciğer hücrelerinde antiproliferatif aktivitesine etkisi incelenmiştir. Bu kapsamda Hatay Adana, Hicaz, Antalya nar çeşitlerinin fenolik madde kompozisyonu (toplam fenolik, flavanoid, antosiyanin madde miktarı) belirlenmiştir. Ayrıca narların antioksidan ve HepG2 hücrelerine antiproliferatif aktiviteleri ölçülmüştür. Bulunan sonuçlar toplam fenolik ve flavanoid miktarının narların antioksidan aktivitesini önemli düzeyde etkilediğini göstermiştir (p<0.01). HepG2 hücrelerinin çoğalmasının inhibisyonu ile fenolik madde miktarı arasında pozitif korelasyon bulunmuştur (p<0.01). Bu çalışma ile toplam fenolik ve flavanoid miktarı en fazla olan nar çeşidinin en yüksek antioksidan ve antiproliferatif aktivite gösterdiği saptanmıştır.
dc.description.abstractIn this study, the effect of pomegranate extracts? phenolic compounds to the formation of antioxidant activity and its antiproliferative activity on HepG2 human liver cancer cells (in vitro) were investigated. Proliferation of pomegranate extrakts in vitro.The composition of phenolic compound (phenolics, flavonoid, anthocyanin) in Hatay, Adana, Hicaz, Antalya pomegranate varieties were determined in this context. Also the antioxidant and antiproliferative activities on human liver cancer cell growth of pomegranate extrakts were investigated. Results indicated that the amount of phenolic and flavanoid effected considerably antioxidant activity of pomegranates (p<0.01). Inhibition of HepG2 cells proliferation displayed positive correlation with the increase of the amount of phenolics (p<0.01). This study indicated that, higher amount of phenolic and flavonoid contents in the pomegranate contributes to higher antioxidant and antiproliferative activities.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBiyokimyatr_TR
dc.subjectBiochemistryen_US
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleBazı nar çeşitlerinin antioksidan aktiviteleri ve kanser hücreleri üzerine antiproliferatif etkilerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeThe antioxidant activities of some pomegranate varieties and its antiproliferative activity on human liver cancer cell growth
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.subject.ytmAntioxidants
dc.subject.ytmPhenolic compounds
dc.subject.ytmPomegranate
dc.identifier.yokid407942
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid300064
dc.description.pages46
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess