Show simple item record

dc.contributor.advisorDemir, Özlem
dc.contributor.authorRastgeldi, Büşra
dc.date.accessioned2020-12-04T16:17:26Z
dc.date.available2020-12-04T16:17:26Z
dc.date.submitted2015
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/92063
dc.description.abstractBu çalışmada, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki fıstık işleme tesisleri ziyaret edilerek fıstık işleme aşamasında kullanılan makine ve teçhizatlar ile ilgili bilgiler elde edilmiştir. Daha sonra bazı tesislerde fıstığın işlenmesi sırasında üretilen atıksu numunesinden alınarak önce karakterizasyon çalışması yapılmış, daha sonra da fenton prosesi, fenton+ultrases ve koagülasyon yöntemleri uygulanarak arıtım verimleri araştırılmıştır. Deneysel olarak yapılan çalışmaların sonuçlarına göre fıstık atıksuyunun fenton ve fenton+ultrases yöntemi ile sırasıyla % 24 ve % 25 verim elde edilirken, Alum ve FeCl3 ile koagülasyon ile yine sırası ile % 45 ve % 60 KOİ giderimi elde edildiği görülmüştür.
dc.description.abstractIn this study, the pistachio processing plants, especially located in Southeast Anatolian Region, were visited and the knowledge about the device and equipment used during pistachio processing was obtained. After that, the wastewater samples were taken from some plants during the pistachio processing and characterized. The pretreatment efficiencies of pistachio processing wastewater were investigated using fenton, fenton+ultrasound and coagulation, processes. COD removal efficiencies of Fenton and fenton+ultrasound processes were 24 % and 25 %, respectively. 45 % and 60 % of COD removal efficiencies were also obtained with coagulation using aluminum sulfate and FeCl3, respectively.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectÇevre Mühendisliğitr_TR
dc.subjectEnvironmental Engineeringen_US
dc.titleAntep fıstığı işleme tesisi atıksularının arıtılabilirliğinin araştırılması
dc.title.alternativeThe investigation of the treatability of Antep pistachio processing wastewater
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentÇevre Mühendisliği Anabilim Dalı
dc.identifier.yokid10090991
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityHARRAN ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid410749
dc.description.pages68
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess