Antalya`daki beş yıldızlı otellerde yatak odası tasarımı üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Uluengin, Nihal | |
dc.contributor.author | Terlemez, Melda | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T14:29:30Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T14:29:30Z | |
dc.date.submitted | 2011 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/89196 | |
dc.description.abstract | Dünyada; değişen ekonomik, sosyal ve kültürel koşullar sonucu olarak kitle turizminde bir çok gelişme yaşanmış, bu durum konaklama tesislerini de etkilemiştir. Zamana bağlı olarak ; kullanıcı profili değişmiş, talep ve beklentiler artmış ve tüketim odaklı yaşam şekli hakim olmuştur. Bu çalışmada, Antalya bölgesinde 2000 yılından önce ve sonra açılmış beş yıldızlı otellerde yatak odalarındaki değişimler ve sonuçta bu değişimlerin yarattığı farklı mekanlar ve tasarımlar incelenmiştir.Beş bölümden oluşan bu tez çalışmasının birinci bölümünde, giriş başlığı altında amaç ve kapsama yönelik anlatım, araştırmanın amacı, kapsamı ve yöntemine yer verilmiştir.İkinci ve üçüncü bölümde, turizm ve otel kavramının tanımı yapılmış, turizmin tarihsel gelişimi, Antalya'da ki turizm ele alınmıştır. Türkiye'de ve Antalya'da ki otelciliğin gelişimi ve otellerin türlerine sınıflandırılması incelenmiştir.Dördüncü bölümde; otel odası tanımı, odanın nitelikleri ve seçilen örnekler üzerinden odaların, kurgusu ve odanın mekansal birleşenleri anlatılmıştır.Sonuç bölümünde ise; 2000 öncesi ve sonrasındaki açılan beş yıldızlı otellerin yatak odaları karşılaştırılmış, ortak yönler ve farklılıklar maddeler halinde anlatılmıştır. | |
dc.description.abstract | As a result of the changing global economic, social and cultural conditions, several developments have occurred in mass tourism and this situation has affected the accommodation facilities. By time, the user profile has changed, the demands and expectations have increased and a consumption oriented lifestyle has started to rule. In this study, the changes in the bedrooms of five star hotels opened before and after the year 2000 and different places and designs created by these designs have been studies.This thesis study is comprised of five sections and the first section provides information related to the explanations on aim and scope, the aim, scope and method of study under the heading ?Introduction?.The second and third sections define the tourism and hotel scope and discuss the historical development of tourism and the tourism at Antalya. The development of hotel business in Turkey and Antalya and the classification of the hotels according to their types have been examined.The fourth section studies the rooms, their setups and spatial components over the definition of hotel room, the qualities of the rooms and the selected samples.The conclusion section compares the bedrooms of five star hotels opened before and after the year 2000 and the common aspects and differences have been discussed in items. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İç Mimari ve Dekorasyon | tr_TR |
dc.subject | Interior Design and Decoration | en_US |
dc.title | Antalya`daki beş yıldızlı otellerde yatak odası tasarımı üzerine bir araştırma | |
dc.title.alternative | A study on bedroom design five star hotels at Antalya | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İç Mimarlık Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Antalya | |
dc.subject.ytm | Five star hotels | |
dc.subject.ytm | Hotel room | |
dc.subject.ytm | Tourism | |
dc.identifier.yokid | 401591 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | HALİÇ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 299273 | |
dc.description.pages | 100 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |