Yeme içme mekanlarının, gündüz restoran akşam gece kulübü olarak geçirdiği değişimin mekan tasarımı açısından incelenmesi ve uygulamaların irdelenmesi
dc.contributor.advisor | Seçer Kariptaş, Füsun | |
dc.contributor.author | İnce, Ersin | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T14:27:35Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T14:27:35Z | |
dc.date.submitted | 2013 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/89133 | |
dc.description.abstract | Tez kapsamında, yeme içme mekanlarının sınıflandırılması ve tasarım kriterleri araştırılmıştır. Ayrıca restoranların gece kulübü olarak geçirdiği değişim, mekan tasarımı açısından incelenmiş ve yerli ve yabancı restoran uygulamaları irdelenmiştir. İlk bölümde, araştırmanın amacı, kapsamı ve yöntemi açıklamıştır.İkinci bölümde, yaşamı sürdürmek için bir zorunluluk olan yeme içme eyleminin milat öncesinden başlayarak günümüze kadar olan gelişimi, ilk restoranların nasıl ortaya çıktığı incelenmiştir. Araştırmanın devamında yeme içme mekanının sınıflandırması ve tasarım kriterleri araştırılmıştır.Üçüncü bölümde, restoran ve gece kulüplerinin tanımı yapılmış, tarihçesi incelenmiştir. Restoran ve gece kulübü tasarım kriterleri yerli ve yabancı örneklerle detaylı bir biçimde incelenmiştir.Dördüncü bölümde, restoranların gece kulübü olarak geçirdiği kısa süreli değişimin mekan tasarımı açısından incelenmesi yapılmıştır. Ayrıca hedef, yeni oluşmakta olan iki fonksiyonlu, restorandan gece kulübüne dönüşen mekanların nasıl tasarlandığının örneklerle incelenerek yorumlanmasıdır.Beşinci bölümde, sonuç yer almaktadır. | |
dc.description.abstract | In the thesis content, the classification of the food-beverage places and designment criterions have been searched. On the other hand, the change which the restaurants had as night clubs, has been studied in terms of interior design and the local and foreign restaurant implementations have been explicated.On the first part, the aim of the research, content and method has been explained.On the second part, the development of food-beverage action, which is an obligation to keep alive, and the prototypes of the restaurants from past to present now have been analyzed.On the third part, restaurants and night clubs have been defined, and their history has been studied. The design criterions of the restaurants and night clubs have been explicated with local and foreign examples in detail.On the fourth part, short-time change, which restaurants had as night clubs, have been studied in terms of interior design. Besides, the aim is to interpret how the two-functioned, nascent places which turned from restaurants into night clubs were designed with instances.On the fifth part, there is conclusion section. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İç Mimari ve Dekorasyon | tr_TR |
dc.subject | Interior Design and Decoration | en_US |
dc.title | Yeme içme mekanlarının, gündüz restoran akşam gece kulübü olarak geçirdiği değişimin mekan tasarımı açısından incelenmesi ve uygulamaların irdelenmesi | |
dc.title.alternative | The analyse of the alteration of food-beverage places? turning to a restaurant in the day time and a night club at nights, in terms of interior design and the study of the implementations. | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İç Mimarlık Anabilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Restoration | |
dc.identifier.yokid | 10003784 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | HALİÇ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 452710 | |
dc.description.pages | 172 | |
dc.publisher.discipline | İç Mimari Tasarım Bilim Dalı |