dc.contributor.advisor | Özalp, Ergun | |
dc.contributor.author | Aydoğan, Ayşe | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T11:54:17Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T11:54:17Z | |
dc.date.submitted | 1990 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81511 | |
dc.description.abstract | 110 ÖZET 1- Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait 53 bal numu nesinin kimyasal bileşimleri üzerinde arastxrmalar yapıl- mxstxr. 2- a) Rutubet Miktarı : % 13.0 0-18.40 arasında, arit metik ortalama % 15.85, standart sapma 1.302, standart hata 0,179, b) Kuru Madde : % 81,60-87 arasında, aritmetik orta lama % 84.15, standart sapma 1.299, standart hata 0,179, c) Invert Şeker miktarı : % 61,10-78,83, aritmetik ortalama % 71,415, standart sapma 5,181, standart hata 0,712, d)Glukoz Miktarı : % 20,19-37,14 arasında aritmetik ortalama % 30,898 standart sapma 3,349, standart hata 0,459, e) Fruktoz Mik tarı : % 32,88-44,23 arasında, aritmetik ortalama % 39,276, standart sapma 3,284, standart hata 0,451, f) Sakaroz Mikta rı: % 0,58-8,33 arasında, aritmetik ortalama % 2,626, stan dart sapma 1,764, standart hata 0,24 2, g) Maltoz miktarı: % 4,12-12,14 arasında, aritmetik ortalama % 7,31, standart sapma 2,285, standart hata 0,314, h) Diastas Aktivitesi sa yısı (Gothe birimi): 2,00-25,00 arasında, aritmetik ortala ma 7,789, standart sapma 4,979, standart hata 0,684, ı) Hid- roksimetil furfural miktarı (mg/kg) : 0,00-93,11 arasında, aritmetik ortalama 21,497, standart sapma 24,684, standart hata 3,391, i) Albüminli Maddeler miktarı (Lund Metodu ile): 0,4-1,0 mi arasında, aritmetik ortalama 0,630 mi., standart sapma 0,145, standart hata 0,0199, j) Asidite (1-î. Kalevi ml/100 gr) : 0,46-2,82 arasında, aritmetik ortalama 1,753,Ill standart sapma 0,449, standart hata 0,0617 olarak bulunmuş tur. Zehirli pollen ve ticari glukoz tesbit edilmemiştir. Bulunan bu delerler literatürde bildirilen değerlerle muka yese edilmiştir. | |
dc.description.abstract | 112 SUMMARY 1- A study has been done on the chemical composition of 53 honey samples from different regions of Turkey. 2-a) Moisture amount: Between 13,00-18,40 %, arit- metic mean 15,85%, standart deviation 1,302, standart error 0,179, b) Total solid content: Between 81,60-87,00 %, ar it me tic mean 84,15 %, standart deviation 1,299, standart error 0,179, c) Invert Sugar content: 61,10-78,83 %, arit- metic mean 71,415%, standart deviation 5,181, standart error 0,712, d) Glucose amount: 20,19-37,14 %, aritmetic mean 30,888 %, standart deviation 3,349, standart error 0,459, e) Fructose amount: 32,88-44,23%, aritmetic mean 39,276 %, standart deviation 3,284, standart error 0,451, f) Saccarose amount: 0,58 - 8,33 %, aritmetic mean 2,6 26 %, standart deviation 1,76 4, standart error 0,24 2, g) Maltose amount: 4,12-12,14 %, aritmetic mean 7,31 %, standart deviation 2,285, standart error 0,314, h) Diastase activity (Gothe units): 2,00-25,00, aritmetic mean 7,789, standart deviation 4,979, standart error 0,684, x) Hydroxy methyl furfural amount (mg/kg) 0,00-93,11, aritmetic mean 21,497, standart deviation 24,684, standart error 3,391, i) Albumin containing material (Lund's method): 0,4-1,0 ml., aritmetic mean 0,630 ml., standart deviation 0,145, standart error 0,0199, j) Acidity (N. Kalevi ml./100 g. Honey): 0,46-2,82 ml,.113 aritmetic mean 1,753, standart deviation 0,449, standart error 0,0617 have been found. These values are compared with the related values in the literature. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Yerli ballarımızın kimyasal yapıları üzerinde araştırmalar | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Chemical structure | |
dc.subject.ytm | Turkey | |
dc.subject.ytm | Honey | |
dc.identifier.yokid | 11113 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 11113 | |
dc.description.pages | 113 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |