Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzalp, Ergun
dc.contributor.authorAydoğan, Ayşe
dc.date.accessioned2020-12-04T11:54:17Z
dc.date.available2020-12-04T11:54:17Z
dc.date.submitted1990
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81511
dc.description.abstract110 ÖZET 1- Türkiye'nin çeşitli yörelerine ait 53 bal numu nesinin kimyasal bileşimleri üzerinde arastxrmalar yapıl- mxstxr. 2- a) Rutubet Miktarı : % 13.0 0-18.40 arasında, arit metik ortalama % 15.85, standart sapma 1.302, standart hata 0,179, b) Kuru Madde : % 81,60-87 arasında, aritmetik orta lama % 84.15, standart sapma 1.299, standart hata 0,179, c) Invert Şeker miktarı : % 61,10-78,83, aritmetik ortalama % 71,415, standart sapma 5,181, standart hata 0,712, d)Glukoz Miktarı : % 20,19-37,14 arasında aritmetik ortalama % 30,898 standart sapma 3,349, standart hata 0,459, e) Fruktoz Mik tarı : % 32,88-44,23 arasında, aritmetik ortalama % 39,276, standart sapma 3,284, standart hata 0,451, f) Sakaroz Mikta rı: % 0,58-8,33 arasında, aritmetik ortalama % 2,626, stan dart sapma 1,764, standart hata 0,24 2, g) Maltoz miktarı: % 4,12-12,14 arasında, aritmetik ortalama % 7,31, standart sapma 2,285, standart hata 0,314, h) Diastas Aktivitesi sa yısı (Gothe birimi): 2,00-25,00 arasında, aritmetik ortala ma 7,789, standart sapma 4,979, standart hata 0,684, ı) Hid- roksimetil furfural miktarı (mg/kg) : 0,00-93,11 arasında, aritmetik ortalama 21,497, standart sapma 24,684, standart hata 3,391, i) Albüminli Maddeler miktarı (Lund Metodu ile): 0,4-1,0 mi arasında, aritmetik ortalama 0,630 mi., standart sapma 0,145, standart hata 0,0199, j) Asidite (1-î. Kalevi ml/100 gr) : 0,46-2,82 arasında, aritmetik ortalama 1,753,Ill standart sapma 0,449, standart hata 0,0617 olarak bulunmuş tur. Zehirli pollen ve ticari glukoz tesbit edilmemiştir. Bulunan bu delerler literatürde bildirilen değerlerle muka yese edilmiştir.
dc.description.abstract112 SUMMARY 1- A study has been done on the chemical composition of 53 honey samples from different regions of Turkey. 2-a) Moisture amount: Between 13,00-18,40 %, arit- metic mean 15,85%, standart deviation 1,302, standart error 0,179, b) Total solid content: Between 81,60-87,00 %, ar it me tic mean 84,15 %, standart deviation 1,299, standart error 0,179, c) Invert Sugar content: 61,10-78,83 %, arit- metic mean 71,415%, standart deviation 5,181, standart error 0,712, d) Glucose amount: 20,19-37,14 %, aritmetic mean 30,888 %, standart deviation 3,349, standart error 0,459, e) Fructose amount: 32,88-44,23%, aritmetic mean 39,276 %, standart deviation 3,284, standart error 0,451, f) Saccarose amount: 0,58 - 8,33 %, aritmetic mean 2,6 26 %, standart deviation 1,76 4, standart error 0,24 2, g) Maltose amount: 4,12-12,14 %, aritmetic mean 7,31 %, standart deviation 2,285, standart error 0,314, h) Diastase activity (Gothe units): 2,00-25,00, aritmetic mean 7,789, standart deviation 4,979, standart error 0,684, x) Hydroxy methyl furfural amount (mg/kg) 0,00-93,11, aritmetic mean 21,497, standart deviation 24,684, standart error 3,391, i) Albumin containing material (Lund's method): 0,4-1,0 ml., aritmetic mean 0,630 ml., standart deviation 0,145, standart error 0,0199, j) Acidity (N. Kalevi ml./100 g. Honey): 0,46-2,82 ml,.113 aritmetic mean 1,753, standart deviation 0,449, standart error 0,0617 have been found. These values are compared with the related values in the literature.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleYerli ballarımızın kimyasal yapıları üzerinde araştırmalar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmChemical structure
dc.subject.ytmTurkey
dc.subject.ytmHoney
dc.identifier.yokid11113
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid11113
dc.description.pages113
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess