Sığır karaciğer L-glutamat dehidrogenazının saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin araştırılması
dc.contributor.advisor | Gökhun, İsmail Hakkı | |
dc.contributor.author | Akin, Göknur | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T11:54:11Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T11:54:11Z | |
dc.date.submitted | 1990 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81500 | |
dc.description.abstract | ÖZET Sığır karaciğer L-glutamat dehidrogenaz enzimi kısmen saflaştırıldı. Kinetik özellikleri ve tetrasiklinlerin tesirleri araştırıldı. Tetrasiklinler L-glutamat dehidrogenazı kompetitif olarak inhibe etmek tedir. Yükselen inhibitor konsantrasyonunda inhibisyon sigmoid bir eğri çiz mektedir. ¦77- | |
dc.description.abstract | İNGİLİZCE ÖZET ( SUMMARY ) Bovine L-glutamate dehydrogenase has been partially purified. Kinetic properties and the effects of tetracyclines on the enzyme have been investigated. The group of tetracylines inhibits the enzyme competitively. As the concentration of inhibitor increases, the inhibition curve becomes sigmoid. -78- | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyokimya | tr_TR |
dc.subject | Biochemistry | en_US |
dc.title | Sığır karaciğer L-glutamat dehidrogenazının saflaştırılması ve kinetik özelliklerinin araştırılması | |
dc.type | doctoralThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Glutamate dehydrogenase | |
dc.subject.ytm | Cattles | |
dc.subject.ytm | Liver | |
dc.identifier.yokid | 11109 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 11109 | |
dc.description.pages | 89 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |