Show simple item record

dc.contributor.advisorÖzalp, Ergün
dc.contributor.authorŞengör, Şükran
dc.date.accessioned2020-12-04T11:53:11Z
dc.date.available2020-12-04T11:53:11Z
dc.date.submitted1991
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81391
dc.description.abstract-43- 7. ÖZET Ankara piyasasında acık ve paketlenmiş halde satılan baharatdan 15 adet paketlenmiş ve 15 adet de acık almak üzere 30 karabiber, 30 kırmızı biber ve 30 kimyon numunesi üzerinde coli-form bakteri,staphylococcus,enteracaccus, aerob genel canlı,maya-küf ve Clostridia yönünden mikro biyolojik flora tesbitleri yapılmıştır. Sırasıyla paketli ve paketsiz olmak üzere karabiber, kırmızı biber ve kimyon numunelerinde aerob genel canlı sayım 8 8 8 ortalamaları sırasıyla 2.0x10 ve 2.0x10,1.9x10 ve 8 7 8 2.1x10, 4.6x10 ve 1.4x10 ; coliform bakteri sayım 3 4 4 ortalamaları yine sırasıyla 3.1x10 ve 7.1x10, 6.5x10 ve 4 4 5 8.2x10, 7.7x10 ve 1.2x10 5 staphylococcus sayım ortalamaları 3 3 3 3 3 yine sırasıyla 7.8x10 ve 8.8x10, 5.0x10 ve 3.2x10, 1.1x10 3 ve 1.7x10 j enterococcus sayım ortalamaları yine sırasıyla 3 3 4 4 3 4 1.2x10 ve 5.3x10, 1.3x10 ve 7.2x10, 4.2x10 ve 3.4x10 ; 5 maya ve kü-f sayım ortalamaları yine sırasıyla 0 ve 2.3x10, 6 6 6.8x10 ve 4.3x10, 0 ve 0 olarak bulunmuştur. Clostridia yönünden ise sırasıyla paketli ve paketsiz numunelerde karabiber V. 86.6 ve % 100, kırmızı biber % 86.6 ve `/. 100, kimyon V. 33.3 ve `/. 86.6 oranında bulaşık bulunmuştur.
dc.description.abstract-43- 7. ÖZET Ankara piyasasında acık ve paketlenmiş halde satılan baharatdan 15 adet paketlenmiş ve 15 adet de acık almak üzere 30 karabiber, 30 kırmızı biber ve 30 kimyon numunesi üzerinde coli-form bakteri,staphylococcus,enteracaccus, aerob genel canlı,maya-küf ve Clostridia yönünden mikro biyolojik flora tesbitleri yapılmıştır. Sırasıyla paketli ve paketsiz olmak üzere karabiber, kırmızı biber ve kimyon numunelerinde aerob genel canlı sayım 8 8 8 ortalamaları sırasıyla 2.0x10 ve 2.0x10,1.9x10 ve 8 7 8 2.1x10, 4.6x10 ve 1.4x10 ; coliform bakteri sayım 3 4 4 ortalamaları yine sırasıyla 3.1x10 ve 7.1x10, 6.5x10 ve 4 4 5 8.2x10, 7.7x10 ve 1.2x10 5 staphylococcus sayım ortalamaları 3 3 3 3 3 yine sırasıyla 7.8x10 ve 8.8x10, 5.0x10 ve 3.2x10, 1.1x10 3 ve 1.7x10 j enterococcus sayım ortalamaları yine sırasıyla 3 3 4 4 3 4 1.2x10 ve 5.3x10, 1.3x10 ve 7.2x10, 4.2x10 ve 3.4x10 ; 5 maya ve kü-f sayım ortalamaları yine sırasıyla 0 ve 2.3x10, 6 6 6.8x10 ve 4.3x10, 0 ve 0 olarak bulunmuştur. Clostridia yönünden ise sırasıyla paketli ve paketsiz numunelerde karabiber V. 86.6 ve % 100, kırmızı biber % 86.6 ve `/. 100, kimyon V. 33.3 ve `/. 86.6 oranında bulaşık bulunmuştur.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleAmbalajlı ve ambalajsız baharatın mikrobiyolojik kalite özellikleri
dc.title.alternativeMikrobiological quality specifications of the packed and unpacked spices
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmSpices
dc.subject.ytmPackaging
dc.subject.ytmHygiene
dc.identifier.yokid20029
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid20029
dc.description.pages54
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess