Ambalajlı ve ambalajsız baharatın mikrobiyolojik kalite özellikleri
dc.contributor.advisor | Özalp, Ergün | |
dc.contributor.author | Şengör, Şükran | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T11:53:11Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T11:53:11Z | |
dc.date.submitted | 1991 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81391 | |
dc.description.abstract | -43- 7. ÖZET Ankara piyasasında acık ve paketlenmiş halde satılan baharatdan 15 adet paketlenmiş ve 15 adet de acık almak üzere 30 karabiber, 30 kırmızı biber ve 30 kimyon numunesi üzerinde coli-form bakteri,staphylococcus,enteracaccus, aerob genel canlı,maya-küf ve Clostridia yönünden mikro biyolojik flora tesbitleri yapılmıştır. Sırasıyla paketli ve paketsiz olmak üzere karabiber, kırmızı biber ve kimyon numunelerinde aerob genel canlı sayım 8 8 8 ortalamaları sırasıyla 2.0x10 ve 2.0x10,1.9x10 ve 8 7 8 2.1x10, 4.6x10 ve 1.4x10 ; coliform bakteri sayım 3 4 4 ortalamaları yine sırasıyla 3.1x10 ve 7.1x10, 6.5x10 ve 4 4 5 8.2x10, 7.7x10 ve 1.2x10 5 staphylococcus sayım ortalamaları 3 3 3 3 3 yine sırasıyla 7.8x10 ve 8.8x10, 5.0x10 ve 3.2x10, 1.1x10 3 ve 1.7x10 j enterococcus sayım ortalamaları yine sırasıyla 3 3 4 4 3 4 1.2x10 ve 5.3x10, 1.3x10 ve 7.2x10, 4.2x10 ve 3.4x10 ; 5 maya ve kü-f sayım ortalamaları yine sırasıyla 0 ve 2.3x10, 6 6 6.8x10 ve 4.3x10, 0 ve 0 olarak bulunmuştur. Clostridia yönünden ise sırasıyla paketli ve paketsiz numunelerde karabiber V. 86.6 ve % 100, kırmızı biber % 86.6 ve `/. 100, kimyon V. 33.3 ve `/. 86.6 oranında bulaşık bulunmuştur. | |
dc.description.abstract | -43- 7. ÖZET Ankara piyasasında acık ve paketlenmiş halde satılan baharatdan 15 adet paketlenmiş ve 15 adet de acık almak üzere 30 karabiber, 30 kırmızı biber ve 30 kimyon numunesi üzerinde coli-form bakteri,staphylococcus,enteracaccus, aerob genel canlı,maya-küf ve Clostridia yönünden mikro biyolojik flora tesbitleri yapılmıştır. Sırasıyla paketli ve paketsiz olmak üzere karabiber, kırmızı biber ve kimyon numunelerinde aerob genel canlı sayım 8 8 8 ortalamaları sırasıyla 2.0x10 ve 2.0x10,1.9x10 ve 8 7 8 2.1x10, 4.6x10 ve 1.4x10 ; coliform bakteri sayım 3 4 4 ortalamaları yine sırasıyla 3.1x10 ve 7.1x10, 6.5x10 ve 4 4 5 8.2x10, 7.7x10 ve 1.2x10 5 staphylococcus sayım ortalamaları 3 3 3 3 3 yine sırasıyla 7.8x10 ve 8.8x10, 5.0x10 ve 3.2x10, 1.1x10 3 ve 1.7x10 j enterococcus sayım ortalamaları yine sırasıyla 3 3 4 4 3 4 1.2x10 ve 5.3x10, 1.3x10 ve 7.2x10, 4.2x10 ve 3.4x10 ; 5 maya ve kü-f sayım ortalamaları yine sırasıyla 0 ve 2.3x10, 6 6 6.8x10 ve 4.3x10, 0 ve 0 olarak bulunmuştur. Clostridia yönünden ise sırasıyla paketli ve paketsiz numunelerde karabiber V. 86.6 ve % 100, kırmızı biber % 86.6 ve `/. 100, kimyon V. 33.3 ve `/. 86.6 oranında bulaşık bulunmuştur. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Ambalajlı ve ambalajsız baharatın mikrobiyolojik kalite özellikleri | |
dc.title.alternative | Mikrobiological quality specifications of the packed and unpacked spices | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Spices | |
dc.subject.ytm | Packaging | |
dc.subject.ytm | Hygiene | |
dc.identifier.yokid | 20029 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 20029 | |
dc.description.pages | 54 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |