Tavuk karkaslarından stafilokok izolasyonu ve antibiyotiklere karşı duyarlılıkları üzerinde çalışmalar
dc.contributor.advisor | Akay, Ömer | |
dc.contributor.author | Kilinç, Ali | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T11:50:07Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T11:50:07Z | |
dc.date.submitted | 1992 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81154 | |
dc.description.abstract | 47 ÖZET Bu çalışmada, mezbahada tavuk karkaslarından Staphaureus izolasyonu, identifikasyonu ve izole edilen suşların karekterizasyonu ve antibiyotiklere karşı duyarlılık durumları incelenmiştir o Karkaslardan, tüy yolma makinesine girmeden önce % 56.0 çıktıktan sonra % 100,0, iç organlar çıkarıldıktan sonra ise % 94»0 oranında Staphaureus izole ve identifiye edilmiştir» İzole edilen Staphaureus suşlarının; % 71,6 clumping factor ve % 100»0 tüp koagulaz pozitif, % 80»0 sarı ve % 20.0 beyaz pigment oluşturdukları,% 100.0 glukoz ve % 96.0 mannitol*1î anaerobik. olarak. fermente ettikleri, % 98.4 DUase ve % 76.0 protein-A pozitif sonuç verdikleri saptanmıştır» Suşları SXT % 94o4t tetrasiklin % 68.8, ampisilin % 21.6, streptomisin % 95«2, penisilin % 13«6, gentamisin % 100.0, kloramfenikol % 89.6 ve kanamisine % 92 «8 oranında duyarlı bulunmuşlardır. | |
dc.description.abstract | 48 Resume Lexis ce travail, nous avoii3 etudie, 1» isolation et 1» identification de Staph» aureus a partir des carcasses de poulets sacrifies dan3 l1 abattoir, ainsi que les carac- teristiques des souches leur sensibilite aux antibiotiqueso On a isole et identifie Stapho aureus a partir des carcaces avant d'entrer a la machine a plume r de 56 oO p.100 et de lOOoO p. 100 apres la sortie de la machine et 94.0 p. 100 a la suite de 1* enlevement des visc6res. Les caracteristiques de ces souches ont donne des resultats positifs de 77 »6 p. 100 clumping factor; de 100.0 p.100 coagulase en tube; de 80.0 p.100 pigment jaune et de 20.0 p. 100 pigment blanc; de 100.0 p. 100 glucose et 96.0 p.100 mannitol par fermentation en anaerobie; de 98.4 Ma3e; de 76.O p. 100 proteine A. Les souches sont sensibles dans la proportion de 94.4 p. 100 â SXT, de 68.8 p. 100 a la tetracycline, de 21.6 p. 100 a 1'ampicilline, de 95.2 p. 100 a la strep tomycine, de 13.6 p. 100 a la penicilline, de 100.0 p.100 a la gentamycine, de 89.6 p. 100 au chloramphenicol et de 92.8 p.100 a la kanamycine. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Besin Hijyeni ve Teknolojisi | tr_TR |
dc.subject | Food Hygiene and Technology | en_US |
dc.title | Tavuk karkaslarından stafilokok izolasyonu ve antibiyotiklere karşı duyarlılıkları üzerinde çalışmalar | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Bacteriology | |
dc.subject.ytm | Microbiology | |
dc.subject.ytm | Chickens | |
dc.subject.ytm | Antibiotics | |
dc.subject.ytm | Staphylococcus | |
dc.identifier.yokid | 24946 | |
dc.publisher.institute | Sağlık Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ANKARA ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 24946 | |
dc.description.pages | 62 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |