Show simple item record

dc.contributor.advisorAkay, Ömer
dc.contributor.authorKilinç, Ali
dc.date.accessioned2020-12-04T11:50:07Z
dc.date.available2020-12-04T11:50:07Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/81154
dc.description.abstract47 ÖZET Bu çalışmada, mezbahada tavuk karkaslarından Staphaureus izolasyonu, identifikasyonu ve izole edilen suşların karekterizasyonu ve antibiyotiklere karşı duyarlılık durumları incelenmiştir o Karkaslardan, tüy yolma makinesine girmeden önce % 56.0 çıktıktan sonra % 100,0, iç organlar çıkarıldıktan sonra ise % 94»0 oranında Staphaureus izole ve identifiye edilmiştir» İzole edilen Staphaureus suşlarının; % 71,6 clumping factor ve % 100»0 tüp koagulaz pozitif, % 80»0 sarı ve % 20.0 beyaz pigment oluşturdukları,% 100.0 glukoz ve % 96.0 mannitol*1î anaerobik. olarak. fermente ettikleri, % 98.4 DUase ve % 76.0 protein-A pozitif sonuç verdikleri saptanmıştır» Suşları SXT % 94o4t tetrasiklin % 68.8, ampisilin % 21.6, streptomisin % 95«2, penisilin % 13«6, gentamisin % 100.0, kloramfenikol % 89.6 ve kanamisine % 92 «8 oranında duyarlı bulunmuşlardır.
dc.description.abstract48 Resume Lexis ce travail, nous avoii3 etudie, 1» isolation et 1» identification de Staph» aureus a partir des carcasses de poulets sacrifies dan3 l1 abattoir, ainsi que les carac- teristiques des souches leur sensibilite aux antibiotiqueso On a isole et identifie Stapho aureus a partir des carcaces avant d'entrer a la machine a plume r de 56 oO p.100 et de lOOoO p. 100 apres la sortie de la machine et 94.0 p. 100 a la suite de 1* enlevement des visc6res. Les caracteristiques de ces souches ont donne des resultats positifs de 77 »6 p. 100 clumping factor; de 100.0 p.100 coagulase en tube; de 80.0 p.100 pigment jaune et de 20.0 p. 100 pigment blanc; de 100.0 p. 100 glucose et 96.0 p.100 mannitol par fermentation en anaerobie; de 98.4 Ma3e; de 76.O p. 100 proteine A. Les souches sont sensibles dans la proportion de 94.4 p. 100 â SXT, de 68.8 p. 100 a la tetracycline, de 21.6 p. 100 a 1'ampicilline, de 95.2 p. 100 a la strep tomycine, de 13.6 p. 100 a la penicilline, de 100.0 p.100 a la gentamycine, de 89.6 p. 100 au chloramphenicol et de 92.8 p.100 a la kanamycine.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectBesin Hijyeni ve Teknolojisitr_TR
dc.subjectFood Hygiene and Technologyen_US
dc.titleTavuk karkaslarından stafilokok izolasyonu ve antibiyotiklere karşı duyarlılıkları üzerinde çalışmalar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmBacteriology
dc.subject.ytmMicrobiology
dc.subject.ytmChickens
dc.subject.ytmAntibiotics
dc.subject.ytmStaphylococcus
dc.identifier.yokid24946
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid24946
dc.description.pages62
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess