Show simple item record

dc.contributor.advisorArpacık, Rafet
dc.contributor.authorÇerçel, Ümit
dc.date.accessioned2020-12-04T11:39:09Z
dc.date.available2020-12-04T11:39:09Z
dc.date.submitted1997
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/80128
dc.description.abstract30 7. ÖZET Bu araştırma, değişik üç kaba yemin (yonca kuru otu, mısır silajı ve katkılı mısır silajı) ineklerin süt verimleri ve bazı döl verimi özelliklerine etkisini incelemek amacı ile yapılmıştır. Araştırmada 54 baş Esmer ırk inek kullanılmıştır. I. grup ineklere (n = 18) yonca kuru otu, II. gruba (n = 17) mısır silajı ve III. gruba (n = 19) ise katkılı (% 07 melas, % 2 sellektör altı buğday) mısır silajı, laktasyon boyunca ad. libitum olarak verilmiştir. Gruplarda ortalama laktasyon süt verimi, sırası ile; 3151.8., 3532.4. ve 3669.5 kg olarak gerçekleşmiş, I. grup ile II. ve III. grup arasındaki farklar istatistiki yönden önemli (P < 0.05), II. ve III. grup arasındaki fark ise önemsiz çıkmıştır. Döl verimi özelliklerinden ortalama servis periyodu I. grupta 133.1., II. grupta 143.7 ve III. grupta 121.3 gün; bir gebelik için ortalama tohumlama sayısı, gruplarda sırası ile; 2.4., 2.7 ve 2.2, iki buzağılama arasındaki ortalama süre de yine gruplarda sırası ile; 420.5, 429.6 ve 408.6 gün olarak tesbit edilmiştir. Döl verimi özellikleri bakımından gruplar arası farklar istatistiki yönden önemsiz bulunmuştur. Bu araştırmadan elde edilen sonuçlara göre, silaj haline getirilmiş kaliteli kaba yemlerin, kuru halde verilen kaliteli kaba yemlere göre, ineklerin süt verimlerini pozitif yönde etkiledikleri, ayrıca kaliteli kaba31 yemlerden silaj yapılırken silaja protein ve enerji yemlerinin de katılmasının, silaj kalitesini artırarak süt verimine olumlu yönde etki yaptığı belirlenmiştir. Anahtar kelimeler : İnek, Esmer ırk, kaba yem, süt ve döl verimi.
dc.description.abstract32 8. SUMMARY EFFECTS OF AIR DRIED ALFALFA HAY AND MAIZE SILAGE ON LACTATION MILK YIELD AND REPRODUCTIVE TRAITS IN BROWN SWISS COWS The aim of this study was to investigate the effects of air dried alfalfa hay and maize silage on Lactation milk yield and reproductive traits of Brown swiss cows. Fifty - four cows were allocated into three groups. The groups consisted of 18, 17 and 19 cows, respectively. The each group of cows fed to different roughages namely; air dried alfalfa hay, maize silage and mixed maize silaje of molasses ( % 0.7) and sieved wheat by sellector (% 2). All groups of cows fed ad. libitum during the lactation periods. According to the results, average milk yields (2 x 305 ME) in the feeding groups were 3151.8., 3532.4 and 3669.9 kg, respectively. The differences for milk yield among groups were found significant (P < 0.05). The average service periods, the number of insemination per conception and calving intervals were 133.1, 143.7 and 121.3 days; 2.4, 2.7 and 2.2., 420.5, 429.5 and 408.6 days, respectively. The differences among groups for reproductive traits were not statiscally significant.33 Depending on the results, it may be concluded that maize silage has significant influences on milk yields. It may also be stated that mixed maize silage was more suitable than air dried alfalfa hay and maize silage for lactating dairy cows. Key words : Cow, forage, milk, reproductive traits.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectVeteriner Hekimliğitr_TR
dc.subjectVeterinary Medicineen_US
dc.titleMısır silajı ve kuru yoncanın esmer ırk ineklerde süt ve bazı döl verimi özelliklerine etkileri
dc.title.alternativeEffects of air dried alfalfa hay and maize silage on location milk yield and reproductive traits in brown swiss cows
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmCows
dc.subject.ytmSilage
dc.subject.ytmAlfalfa
dc.subject.ytmFertility
dc.subject.ytmAnimal feeds
dc.subject.ytmMilk yield
dc.identifier.yokid80234
dc.publisher.instituteSağlık Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid80234
dc.description.pages40
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess