Show simple item record

dc.contributor.advisorGer, Güliz
dc.contributor.authorYazıcıoğlu, Murat
dc.date.accessioned2023-09-26T11:32:10Z
dc.date.available2023-09-26T11:32:10Z
dc.date.submitted2021-06-01
dc.date.issued1992
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/752007
dc.description.abstractBu çalışmada Bilkent üniversitesi öğrencilerinin Ankara'daki üç farklı `fast food restaurant'ta yemek yemek ile ilgili tutumları, öğrencilerin bu konudaki niyet ve davranışlarını incelemek ve bu incelemelerin bu restaurantlar için anlamlarını belirlemek amacıyla Fishbein Davranış Niyeti Yöntemi ile araştırılmıştır. Çalışma, esas olarak, Likert ve Anlamsal Farklılık ölçekli sorulardan oluşan bir anketin cevaplandırılmasına dayanmaktadır. Sonuçlar belirli bir `fast food restauranta gitme niyetinin daha çok kişisel tutumların kontrolünde olmasına rağmen, restauranta gidiş sıklığında öznel ölçülerin önem kazandığını göstermiştir. Anahtar sözcükler: tutum, davranış niyeti
dc.description.abstractABSTRACT EATING AT FAST FOOD RESTAURANTS: AN APPLICATION OF FISHBEIN'S BEHAVIORAL INTENTION MODEL by MURAT YAZICIOGLU M.B.A. THESIS Supervisor: Doc. Dr. GULIZ GER In this study Fishbein's Behavioral Intention Model is applied to Bilkent University students' attitudes toward eating at three different fast food restaurants in Ankara in order to analyze their intentions and behaviors as consumers and reach implications for these restaurants in a marketing context. The study is basically conducted through a survey which required the completion of a questionnaire mainly consisting of questions in Likert and Semantic Differential format. The results show that intentions to visit a particular fast food restaurant is much more in control of personal attitudes while in visiting frequency the subjective norms tend to gain more importance. Key words: attitudes, behavioral intention IVen_US
dc.languageEnglish
dc.language.isoen
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleEating at fast food restaurants: An application of Fishbein's behaviord intention model
dc.title.alternativeFast food restaurantlarda yemek yemek: Fishbein davranış niyeti metoduyla bir uygulama
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-06-01
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmFast food restaurant
dc.subject.ytmFishbein?s Behaviord Intention Model
dc.subject.ytmMarketing
dc.subject.ytmSocial psychology
dc.subject.ytmFeeding behavior
dc.identifier.yokid21545
dc.publisher.instituteİşletme Enstitüsü
dc.publisher.universityİHSAN DOĞRAMACI BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid21545
dc.description.pages89
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess