Bakırca zengin diyetle beslenen normal ve kolestazlı sıçanlarda karaciğer lipit peroksit düzeyleri
dc.contributor.author | Arıcan, Nevin | |
dc.date.accessioned | 2023-09-26T11:17:07Z | |
dc.date.available | 2023-09-26T11:17:07Z | |
dc.date.submitted | 2021-03-30 | |
dc.date.issued | 1988 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/749362 | |
dc.description.abstract | - 26 - ÖZET Çalışmamızda, sıçanlarda kolestaza bağlı olarak oluşan karaciğer fibrozunda bakırın lipit peroksidasyonu- nu uyarıcı bir etkisi olup olmadığı incelenmek istendi. Bu amaçla normal ve koledok kanalı ligasyonu yapılan sı çanlara 15 gün süre ile bakırca zengin bir diyet uygulan dı. Sonuçlarımız bakırın gerek normal ve gerekse kole dok kanalı ligasyonu yapılan sıçanlarda lipit peroksidas- yonu üzerinde bir etkisi olmadığını gösterdi. Buna daya narak, koledok kanalı ligasyonuna bağlı olarak gelişen karaciğer fibrozunda görülen lipit peroksit düzeylerin deki artışta bakırın bir etkisi olamayacağı düşünüldü. | |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Biyokimya | tr_TR |
dc.subject | Biochemistry | en_US |
dc.title | Bakırca zengin diyetle beslenen normal ve kolestazlı sıçanlarda karaciğer lipit peroksit düzeyleri | |
dc.type | doctoralThesis | |
dc.date.updated | 2021-03-30 | |
dc.contributor.department | Biyokimya Ana Bilim Dalı | |
dc.subject.ytm | Copper | |
dc.subject.ytm | Diet | |
dc.subject.ytm | Liver | |
dc.subject.ytm | Lipid peroxide | |
dc.subject.ytm | Rats | |
dc.identifier.yokid | 4955 | |
dc.publisher.institute | Tıp Fakültesi | |
dc.publisher.university | İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.type.sub | medicineThesis | |
dc.identifier.thesisid | 4955 | |
dc.description.pages | 38 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |
Files in this item
Files | Size | Format | View |
---|---|---|---|
There are no files associated with this item. |