Kapadokya bölgesine gelen turistlerin restoran seçim ölçütleri üzerine bir araştırma
dc.contributor.advisor | Buyruk, Lütfi | |
dc.contributor.author | Araz, Uğur | |
dc.date.accessioned | 2023-09-22T12:48:50Z | |
dc.date.available | 2023-09-22T12:48:50Z | |
dc.date.submitted | 2021-09-27 | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/743661 | |
dc.description.abstract | Araştırmanın amacı, Kapadokya bölgesine gelen turistlerin restoran seçimlerinin demografik ve kişisel özelliklerine göre anlamlı farklılık gösterip göstermediğini belirlemektir. Araştırmanın teorik kısmında yiyecek içecek işletmelerinin tanımı, önemi ve gelişme nedenleri, turist motivasyonları, turist tatmini ve turistlerin restoran seçimini etkileyen faktörler ele alınmıştır.Bu amaçla çalışmanın alan araştırması kısmında Kapadokya bölgesindeki otel ve restoranlara turistlerin doldurması amacı ile 600 adet anket bırakılmıştır. Toplanan 418 adet anketten çok eksik veya gelişi güzel doldurulan anketler ayıklandıktan sonra toplam 404 adet anket ile elde edilen veriler doğrultusunda analizler yapılmıştır. Turistlerden elde edilen verilere bilgisayar ortamında güvenilirlik, frekans, yüzde, standart sapma, bağımsız örneklemler t-testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) uygulanmıştır. Uygulanan bu analizlere göre, Kapadokya'ya gelen turistlerin demografik ve kişisel özelliklerinin çoğunda, restoran seçimlerine göre anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir. | |
dc.description.abstract | The main purpose of this research is to clarify if the restaurant choice of the tourists who come to Cappadocia, depends on meaningful differences with demographic specialties or not. In the theoric part of the research we handled the definition of food and beverage firms, importance and development reasons, tourist motivation, tourist satisfaction and the factors which affect the restaurant choice of tourists.With this purpose, we left 600 questionnaires to the restaurants and hotels in Cappadocia region for the tourists as for the field study. We analyzed 404 questionnaires after selection of random and missing questionnaires in total of 418. The acquired data's from the tourists are implemented on the computer environment with reliability, frequency, percent, standard deviations, independent samples t-test and one-way variation analysis (ANOVA). As for the implemented analysis, the demographic and personal specialty of the tourists coming to Cappadocia made meaningful differences on choice of restaurants. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Turizm | tr_TR |
dc.subject | Tourism | en_US |
dc.title | Kapadokya bölgesine gelen turistlerin restoran seçim ölçütleri üzerine bir araştırma | |
dc.title.alternative | A research on the restaurant selection criteria of the tourists coming to Cappadocia region | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2021-09-27 | |
dc.contributor.department | Turizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10162671 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 681092 | |
dc.description.pages | 106 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |
Files in this item
Files | Size | Format | View |
---|---|---|---|
There are no files associated with this item. |