Mersin ilinde bulunan hazır yemek firmalarının mutfak hijyeni koşullarının değerlendirilmesi
dc.contributor.advisor | Yıldız, Zehra | |
dc.contributor.author | Özgel, Öznur | |
dc.date.accessioned | 2023-09-22T12:42:32Z | |
dc.date.available | 2023-09-22T12:42:32Z | |
dc.date.submitted | 2021-07-29 | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/742773 | |
dc.description.abstract | Hijyen mutfağın en temel özelliğidir.gerekli hijyen şartları sağlanmadığı takdirde en önemlisi sağlık olmakla birlikte ciddi ekonomik kayıplar oluşabilmektedir. Önemli sağlık problemleri ve ekonomik kayıpları engellemek için mevcut oluşabilecek riskleri tespit etmek ve bu riskleri engellemek için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu tez çalışmasında Mersin'de bulunan 20 adet hazır yemek firmasının hijyen koşulları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı kriterlerine göre karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmiştir. | |
dc.description.abstract | Hygiene is the main feature of the kitchen. İf the necessaryhy hygiene conditions are not provided, the most important is health but serious economic losses can occur. İn order to prevent important health problems and economic losses, it isnecessary to dentify the existing risks and take necessary meansure to prevent these risks. This thesis hygiene conditions of 20 ready meals company located in Mersin in Turkey chambers and stock exchanges union studies and evaluated and compared according to the ministry of agriculture and forests criteria. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Mersin ilinde bulunan hazır yemek firmalarının mutfak hijyeni koşullarının değerlendirilmesi | |
dc.title.alternative | Evaluation of kitchen hygiene conditions of ready-made food companies in mersin | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2021-07-29 | |
dc.contributor.department | İş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10318016 | |
dc.publisher.institute | Lisansüstü Eğitim Enstitüsü | |
dc.publisher.university | TARSUS ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 671174 | |
dc.description.pages | 63 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |
Files in this item
Files | Size | Format | View |
---|---|---|---|
There are no files associated with this item. |