Show simple item record

dc.contributor.advisorYıldız, Zehra
dc.contributor.authorÖzgel, Öznur
dc.date.accessioned2023-09-22T12:42:32Z
dc.date.available2023-09-22T12:42:32Z
dc.date.submitted2021-07-29
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/742773
dc.description.abstractHijyen mutfağın en temel özelliğidir.gerekli hijyen şartları sağlanmadığı takdirde en önemlisi sağlık olmakla birlikte ciddi ekonomik kayıplar oluşabilmektedir. Önemli sağlık problemleri ve ekonomik kayıpları engellemek için mevcut oluşabilecek riskleri tespit etmek ve bu riskleri engellemek için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir. Bu tez çalışmasında Mersin'de bulunan 20 adet hazır yemek firmasının hijyen koşulları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Tarım ve Orman Bakanlığı kriterlerine göre karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmiştir.
dc.description.abstractHygiene is the main feature of the kitchen. İf the necessaryhy hygiene conditions are not provided, the most important is health but serious economic losses can occur. İn order to prevent important health problems and economic losses, it isnecessary to dentify the existing risks and take necessary meansure to prevent these risks. This thesis hygiene conditions of 20 ready meals company located in Mersin in Turkey chambers and stock exchanges union studies and evaluated and compared according to the ministry of agriculture and forests criteria.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleMersin ilinde bulunan hazır yemek firmalarının mutfak hijyeni koşullarının değerlendirilmesi
dc.title.alternativeEvaluation of kitchen hygiene conditions of ready-made food companies in mersin
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-07-29
dc.contributor.departmentİş Sağlığı ve Güvenliği Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10318016
dc.publisher.instituteLisansüstü Eğitim Enstitüsü
dc.publisher.universityTARSUS ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid671174
dc.description.pages63
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess