Show simple item record

dc.contributor.advisorEğe, Zehra
dc.contributor.authorSert İnan, Aslı
dc.date.accessioned2023-09-22T12:37:19Z
dc.date.available2023-09-22T12:37:19Z
dc.date.submitted2023-02-16
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/742071
dc.description.abstractEtik, geçmişten günümüze kadar üzerinde sürekli tartışılan bir konu olarak karşımızaçıkmaktadır. Etik ulusal ve uluslararası düzeyde birçok disiplin ile yakından ilgilidir.Özellikle turizm gibi birçok ulusun bir araya geldiği bir endüstri açısındandeğerlendirildiğinde önemi son derece ortaya çıkmaktadır. Bu çalışmada 5 yıldızlı otelçalışanlarının etik duyarlılık düzeyleri belirlemek amaçlanmıştır. Araştırma yapılırkenikincil veri kaynaklarından literatür taraması yapılmıştır. Çalışmanın ana kütlesi;Türkiye'deki 5 yıldızlı otel çalışanları olarak belirlenmiş, ana kütleyi temsili için iseKuşadası'ndaki 5 yıldızlı otel çalışanları örneklem olarak belirlenmiştir.Araştırmanın temel amacı Kuşadası'ndaki 5 yıldızlı otel çalışanlarının etik duyarlılıkdüzeylerini belirlemektir. Araştırmanın alt amacı ise çalışanların etik duyarlılık düzeylerinindemografik özelliklere göre farklılık gösterip göstermediğini ortaya koymaktır.Araştırmanın sonucunda etik duyarlılık düzeylerinin demografik özelliklere göre farklılıkgösterdiği tespit edilmiştir.Turizm alanında etik duyarlılığa ait çalışma olmaması nedeniyle çalışmanın literatürekatkı sağlayacağı düşünülmektedir. Ayrıca çalışmanın sonucunun ve bulgularının yeniyapılacak çalışmalara ışık tutacağı ön görülmektedir.ANAHTAR SÖZCÜKLER: Etik, Etik Duyarlılık, Turizmde Etik, Turizmde Etik Duyarlılık
dc.description.abstractEthics is a subject that has been constantly discussed from the past to the present.Ethics is closely related to many disciplines at the national and international level.Especially when it is evaluated in terms of an industry such as tourism where many nationscome together, its importance becomes extremely evident. In this study, it was aimed todetermine the ethical sensitivity levels of 5-star hotel employees. While conducting theresearch, a literature review was made from secondary data sources. The main mass of thestudy; It was determined as the employees of the 5-star hotels in Turkey, and the employeesof the 5-star hotels in Kuşadası were determined as the sample for the representation of themain mass.The main purpose of the research is to determine the ethical sensitivity levels of theemployees of the 5-star hotels in Kuşadası. The sub-purpose of the study is to revealwhether the ethical sensitivity levels of employees differ according to demographiccharacteristics. As a result of the research, it was determined that ethical sensitivity levelsdiffer according to demographic characteristics.Since there is no study of ethical sensitivity in the field of tourism, it is thought thatthe study will contribute to the literature. In addition, it is foreseen that the results andfindings of the study will shed light on new studies.KEYWORDS: Ethic, Ethical Sensitivity, Ethics in Tourism, EthicalSensitivity in Tourismen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleKuşadası'ndaki 5 yıldızlı otel çalışanlarının etik duyarlılıklarını belirlemeye yönelik bir araştırma
dc.title.alternativeA research to determine the ethical sensitivity of 5-starhotel employees in Kuşadası
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2023-02-16
dc.contributor.departmentTurizm İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmFive star hotels
dc.subject.ytmEthics
dc.subject.ytmOccommodation enterprises
dc.subject.ytmHotel personel
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmTourism
dc.subject.ytmTourism businesses
dc.subject.ytmWorkers
dc.subject.ytmEthical sensitivity
dc.identifier.yokid10262024
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityAYDIN ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid671963
dc.description.pages104
dc.publisher.disciplineTurizm İşletmeciliği Bilim Dalı


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess