Show simple item record

dc.contributor.advisorSever, Tuncay Murat
dc.contributor.authorDalkılınç, Burak
dc.date.accessioned2023-09-22T12:26:39Z
dc.date.available2023-09-22T12:26:39Z
dc.date.submitted2021-08-17
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/740474
dc.description.abstractBu çalışmanın örnekleri, Mart 2019–Şubat 2020 tarihleri arasında Didim Taşburun'da avlanan ticari balıkçılardan aylık olarak temin edilmiştir. Toplam 362 adet Sardina pilchardus (sardalya) mide içeriği incelenmiştir. Mide içeriklerinde saptanan 22 farklı zooplanktonik grup, mevsimlere ve boy gruplarına göre değerlendirilmiştir. % IRI açısından, tüm mevsimlerde copepoda en baskın grup olarak bulunmasına karşın, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde ise bivalvia ikincil baskın grup olarak bulunmuştur. Ayrıca boy gruplarına göre de copepoda tüm boy gruplarında (I,II,III,IV) en baskın, bivalvia ise ilk iki boy grubunda ikincil baskın grup olarak bulunmuştur. Uygulanan morato indeksine göre de ilkbahar ve yaz mevsimlerinde copepoda ve bivalvia, sonbahar ve kış mevsimlerinde ise sadece copepoda ilk tercih edilen besin grubu olmuştur. Morato indeksine göre ilk iki boy grubunda copepoda ve bivalvia, III. ve IV. Boy gruplarında ise sadece copepoda ilk tercih edilen besin grubu olarak bulunmuştur. Bray-Curtis benzerlik indeksine göre de mevsimler arasında iki grup, balık boy gruplarına göre ise 3 grup oluşmuştur.
dc.description.abstractThe European sardine samples obtained from commercial fisheries catches by monthly intervals between March 2019 and February 2020 in Didim Taşburun. A total of 362 Sardina pilchardus (European sardine) stomach were analyzed. 22 zooplanktonic group were identified from the stomach contents and evaluated by seasons and size groups.While Copepoda was the dominant group in all seasons concerning the IRI%., Bivalvia had the second importance for spring and summer. Besides, Copepoda also represented as the main group in all size classes (I, II, III, IV), Bivalvia was the second in the first two classes. Using the Morato index, it was concluded that both Copepoda and Bivalvia were the first preferred prey groups in spring and summer, but in autumn and winter, Copepoda only. Similarly, the Morato index revealed that whereas the first two size classes preferred Copepoda and Bivalvia as the first foods, only Copepoda for III and IV size classes. According to the Bray-Curtis similarity index, two groups for seasons and three groups for size classes occurred.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectSu Ürünleritr_TR
dc.subjectAquatic Productsen_US
dc.titleDidim-Taşburun'daki sardalya (Sardina pilchardus (Walbaum, 1792))'nın besin kompozisyonu (Güney Ege Denizi)
dc.title.alternativeDiet composition of European sardine (Sardina pilchardus(Walbaum, 1792))Didim-Taşburun (Southern Aegean Sea)
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-08-17
dc.contributor.departmentSu Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10332707
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityEGE ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid674562
dc.description.pages42
dc.publisher.disciplineSu Ürünleri Temel Bilimler Bilim Dalı


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess