Show simple item record

dc.contributor.advisorDoğan, Hülya
dc.contributor.authorKöksal, Hüseyin
dc.date.accessioned2023-09-22T12:15:24Z
dc.date.available2023-09-22T12:15:24Z
dc.date.submitted2022-04-22
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/738868
dc.description.abstractBu çalışma 2019 yılı ilkbahar-yaz yetiştirme mevsiminde, Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre üç tekerrürlü olarak kurulmuştur. Denemenin toplam kapladığı alan 400 m2 olarak hesaplanmıştır. Denemenin ekimi el ile 03.05.2019 tarihinde yapılmış, gerek görüldüğünde çapalama, seyreltme ve yabancı ot mücadelesi yapılmıştır. Denemede gübre kullanılmamıştır. Hasat el ile 09.08.2019 tarihinde yapılmıştır. Ekimden sonra sulama işlemi yapılmamıştır. Bitkiler generatif döneme geçtiğinde tarlada yapılabilecek gözlemler alınmış ve ürün hasadından sonra laboratuvar çalışmaları için numuneler Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ambarına getirilmiştir.Bu çalışma sonucunda ;Bitki boyu (cm),Bitkide dal sayısı (adet),Bitki başına bakla sayısı (adet),Baklada tohum sayısı (adet),Bakla boyu (cm),İlk bakla yüksekliği (cm),Bin tohum ağırlığı (g),Biyolojik verim (kg/da),Tohum verimi (kg/da),Hasat indeksi (%),Sabit yağ oranı (%),Ham protein oranı (%)değerlerine bakılacaktır.
dc.description.abstractThis study was established in 2019 spring-summer season with three replications according to Randomized Blocks Experimental Design. The total area of the experiment was calculated as 400 m2. Cultivation of the experiment was carried out by hand on 03.05.2019, hoeing, dilution and weed control were performed when necessary. No fertilizer was used in the experiment. The harvest was made by hand on 09.08.2019. After sowing, irrigation was not performed. When the plants passed to the generative period, observations were made in the field and after harvesting, samples were brought to the warehouse of Yozgat Bozok University Faculty of Agriculture. number of seeds (pcs), pod length (cm), first pod height (cm), thousand seed weight (g), biological yield (kg / da), seed yield (kg / da), harvest index (%), constant oil ratio (%), crude protein ratio (%) values.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBazı çemen (Trigonella foenum-graecum L.) popülasyonlarının Yozgat ekolojik koşullarında verim ve verim öğelerinin belirlenmesi
dc.title.alternativeDetermination of yield and yield components of some fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) populations in Yozgat ecological conditions
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2022-04-22
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid10318805
dc.publisher.instituteLisansüstü Eğitim Enstitüsü
dc.publisher.universityYOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid718585
dc.description.pages48
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess