Show simple item record

dc.contributor.advisorErsoy, Abdullah Süreyya
dc.contributor.authorUzunçakmak, Menekşe
dc.date.accessioned2023-09-22T11:52:21Z
dc.date.available2023-09-22T11:52:21Z
dc.date.submitted2023-01-05
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/736926
dc.description.abstractHizmet sektörü bilgi, teknoloji ve iletişim alanındaki hızlı gelişmeler ve küreselleşmeninartan etkisi ile çağımızda çok önemli bir konuma sahiptir. Hizmetlerin standardizasyonununzor olması, değişen talep, heterojen olması ve soyut olması gibi nedenlerden dolayı müşteribeklenti ve algılarının tespiti oldukça zordur. İnsan sağlığı bireylerin birincil önceliği halinegelmiştir. Dolayısı ile sağlık sektörü her zaman varlığını sürdürecektir. Bu alanda bilinçli vebilgili müşteri sayısındaki artış belli bir kalite standardının yakalanması ve müşteritatmininin sağlanmasını zorunlu kılmıştır. Araştırmanın temel hedefi, Elazığ ilinde hizmetsunan Fethi Sekin Şehir Hastanesinde müşteri konumundaki hastaların sağlık hizmetlerindenbeklentilerini ve aldıkları hizmetlere yönelik algılarını belirlemektir. Ayrıca sağlananhizmetin hasta algılarını ölçmek ve müşterilerin cinsiyet, yaş, eğitim, sosyal güvence ve gelirdurumları gibi demografik özelliklerinin kalite beklenti ve algılamaları üzerine etkilerinitespit etmektir. Çalışmada A. Parasuraman, V.A. Zeithaml ve L.L. Berry tarafındangeliştirilen Servqual ölçeği kullanılmıştır. Servqual ölçeği bir ankettir. Uygulamada 504katılımcıya anket yapılmış olup Hesaplanan Servqual puanı hizmet kalitesinin yüksekolduğunu göstermektedir.Anahtar Kelimeler: Hizmet Kalitesi, Sağlık Hizmetleri Kalitesi, Servqual
dc.description.abstractThe service sector has a very important position in this era with the rapid developments ininformation, technology and communication fields and the increasing impact ofglobalization. It is very difficult to determine customer expectations and perceptions due toreasons such as the difficulty of standardization of services, changing demand,heterogeneous and intangible. Human health has become the primary priority of individuals.Therefore, the health sector will always exist. The increase in the number of conscious andknowledgeable customers in this area has made it necessary to achieve a certain qualitystandard and to ensure customer satisfaction. The main goal of the study is to determine theexpectations of the patients who are customers in the Fethi Sekin City Hospital, whichprovides services in Elazig, from the health services and their perceptions about the servicesthey receive. In addition, it is to measure patient percepsion of the service provided and todetermine the effects of demographic characteristics of customers such as gender, age,education, social security and income status on quality expectations and perceptions. In thestudy, A. Parasuraman, V.A. Zeithaml and L.L. The Servqual scale developed by Berry wasused. Servqual scale is a questionnaire. In practice, 504 participants were surveyed and thecalculated Servqual score shows that the service quality is high.Keywords: Service Quality, Quality of Health Services, Servqualen_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectİşletmetr_TR
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.titleŞehir hastanelerinde hizmet kalitesi ve hizmet kalitesinin Servqual Yöntemi ile ölçülmesine yönelik bir uygulama
dc.title.alternativeService quality in city hospitals and an application to measure service quality with Servqual Method
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2023-01-05
dc.contributor.departmentİşletme Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmState hospitals
dc.subject.ytmHospitals
dc.subject.ytmService quality
dc.subject.ytmQuality
dc.subject.ytmQuality measuring
dc.subject.ytmScales
dc.subject.ytmHealth services
dc.subject.ytmServqual method
dc.subject.ytmCity hospital
dc.identifier.yokid10335690
dc.publisher.instituteLisansüstü Eğitim Enstitüsü
dc.publisher.universityANKARA HACI BAYRAM VELİ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid669646
dc.description.pages142
dc.publisher.disciplineÜretim Yönetimi Bilim Dalı


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess