Show simple item record

dc.contributor.advisorAymankuy, Şimal
dc.contributor.authorKocaağa, Erten
dc.date.accessioned2023-09-22T11:34:15Z
dc.date.available2023-09-22T11:34:15Z
dc.date.submitted2023-09-21
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/733874
dc.description.abstractBu yüksek lisans tezi, endüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları kullanılarak iş süreçlerinin iyileştirilmesi amacıyla yapılmıştır. Mevcut araştırma evrenini, tüm endüstriyel mutfaklar oluşturmaktadır. Örneklem olarak ise, Balıkesir merkezde yer alan bir şehir oteli mutfağı seçilmiştir. Araştırma verileri ana hat iş akış şemaları ile iş akış şemaları kullanılarak metre, kronometre ve video kayıt cihazı kullanılarak toplanmıştır. Toplanan veriler ilgili otel çalışanlarının katılımıyla oluşturulan ekiple, beyin fırtınası yöntemi kullanılarak ve etüt çalışmaları yapılarak değerlendirilmiştir. Çalışma sonucunda iş etüdü tekniklerinden yararlanılarak getirilen öneriler sayesinde endüstriyel mutfaklarda üretimin dolayısıyla iş sürelerinin iyileştirildiği saptanmıştır.
dc.description.abstractThis master's thesis was carried out in order to improve business processes by using work study applications in industrial kitchens. The current research universe is all industrial kitchens constitute. As a sample, the cuisine of the a city hotel located in the center of Balıkesir was chosen. Research data were collected using a meter, a stopwatch, and a video recorder using mainline work flow charts and work flow charts. The collected data were evaluated by conducting studies by using the brainstorming method with the team formed with the participation of the hotel team. As a result of the research, it was determined that the work times were improved due to production in industrial kitchens, thanks to the suggestions made by using work study techniques.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGastronomi ve Mutfak Sanatlarıtr_TR
dc.subjectGastronomy and Culinary Artsen_US
dc.subjectTurizmtr_TR
dc.subjectTourismen_US
dc.titleEndüstriyel mutfaklarda iş etüdü uygulamaları ve iş süreçlerinin iyileştirilmesi
dc.title.alternativeWork study applications and improvement of business processes in industrial kitchens
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2023-09-21
dc.contributor.departmentGastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmWork study
dc.subject.ytmBusiness processes
dc.subject.ytmKitchen
dc.subject.ytmHotels
dc.subject.ytmProcess improvement
dc.identifier.yokid10318269
dc.publisher.instituteSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.publisher.universityBALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid687752
dc.description.pages163
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess