Show simple item record

dc.contributor.advisorErdoğan, Ümmügülsüm
dc.contributor.advisorTuran, Metin
dc.contributor.authorYavuz, Ayşegül
dc.date.accessioned2023-09-22T11:31:06Z
dc.date.available2023-09-22T11:31:06Z
dc.date.submitted2023-03-02
dc.date.issued2022
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/733387
dc.description.abstractTüm dünyada yaygın olarak yetiştirilen, taze ve işlenmiş olarak tüketilebilen ve aile işletmeciliğine de uygun olan üzümsü meyvelerden çilek (Fragaria x ananassa Duch.), böğürtlen (Rubus fruticosus) ticari açıdan önemli ve üretimi artan meyve türlerindendir. Bu çalışma örtüaltı koşullarında bazı mikrobiyal içerikli bitki büyüme düzenleyicilerinin çilek, böğürtlen ve goji bitkilerinin vejetatif gelişimi ve meyve kalitesi üzerine olan etkilerini belirleyebilmek amacıyla yürütülecektir. Çalışma 2020-2021 yılları arasında, Bayburt Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Arazisinde ısıtmasız polikarbon serada gerçekleştirilecektir. Çalışmada bitkisel materyal olarak gün nötr çeşit olan 'Monterey, Portola' çilek, `Arapaho, Cebeci` dikensiz böğürtlen çeşitlerinin bitki büyüme ve gelişme düzenleyicisi olarak ise 10 mikrobiyal içerikli preparatlar kullanılacaktır. Deneme boyunca uygulamaların bitkilerin vejetatif gelişimine olan etkilerini tayin edebilmek amacıyla bitkilerde gövde çapı, bitki boyu, yaprak sayısı ölçümleri, sezon boyunca meyve kalite analizleri (meyve ağırlığı, meyve çapı, SÇKM, pH, titre edilebilir asit değerleri, vitamin ve mineral besin element içerikleri, yapılacaktır. Çalışma sonunda yapılan ölçümlerin ortalama değerleri istatistiksel olarak değerlendirilecektir.
dc.description.abstractStrawberry (Fragaria x ananassa Duch.), blackberry (Rubus fruticosus) are among the fruit species that are commercially important and whose production is increasing. This study will be carried out to determine the effects of some microbial plant growth regulators on vegetative development and fruit quality of strawberry, blackberry and goji plants under greenhouse conditions. The study will be carried out in an unheated polycarbonate greenhouse at Bayburt University Research and Application Land between 2020-2021. In the study, preparations with 10 microbial content will be used as plant growth and development regulators of day neutral varieties 'Monterey, Portola' strawberry and `Arapaho, Cebeci` thornless blackberry varieties. In order to determine the effects of the applications on the vegetative development of the plants throughout the experiment, stem diameter, plant height, leaf number measurements, fruit quality analyzes throughout the season (fruit weight, fruit diameter, SÇKM, pH, titratable acid values, vitamin and mineral nutrient element contents, The mean values of the measurements made at the end of the study will be evaluated statistically.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBiyostimülant uygulamalarının çilekte gelişme, verim ve kalite üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffects of biostimulant applications on strawberry development, production and quality
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2023-03-02
dc.contributor.departmentOrganik Tarım İşletmeciliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmPlant development
dc.identifier.yokid10307413
dc.publisher.instituteLisansüstü Eğitim Enstitüsü
dc.publisher.universityBAYBURT ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid750587
dc.description.pages127
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess