Orta ve küçük ölçekli perakende işletmelerinde insan kaynakları yönetimi: Groseri ltd uygulaması
dc.contributor.advisor | Özüstün, Engür | |
dc.contributor.author | Öztürk, İlknur | |
dc.date.accessioned | 2020-12-04T09:58:00Z | |
dc.date.available | 2020-12-04T09:58:00Z | |
dc.date.submitted | 2006 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/72061 | |
dc.description.abstract | Gıda sektöründe perakendecilik, müşterinin ihtiyaçlarını tespit ederek çeşitli ürünlerien uygun şartlarla kendilerine ulaştırma çabasıdır. Birinci bölümde günümüzde hızla gelişenbu sektörde, perakendeciliğin tanımı ve işlevlerini, Türkiye'deki tarihsel süreçleri ileperakendeciliğin ekonomik temelleri kısaca anlatılmıştır. Orta ve küçük ölçekli perakendemağazaları tanımlandıktan sonra bu mağazaların özelliklerini, fonksiyonlarını, sorunlarını vebaşarı faktörlerini inceledik.kinci bölümde ise, insan kaynakları yönetimini, eğitimini, orta ve küçük perakendemağazalarında eğitiminin içeriğini, eğitim profilini ve başarı faktörlerini inceledik. Üçüncübölümde tezimizin konusu olan Groseri'de uygulamalı bir araştırma yaptık. Groseri hakkındagenel bilgi verdikten sonra şirketin insan kaynakları eğitim sürecini, araştırmanın niteliklerinive değerlendirmesini yaptık. Son bölümde araştırmanın sonuçlarına göre, orta ölçekliperakende mağazalarında çalışan personele çeşitli konularda devamlı eğitimin verilmesini vebu konuda personelin daima yapıcı ve donanımlı olarak hizmet vermesi gerekliliği ortayaçıkmıştır.Anahtar Kelimeler: Perakende, nsan Kaynakları Eğitimi, Groseri | |
dc.description.abstract | Retailing at food sector is the effort of providing various goods with appropriateconditions by establishing customers? needs. In the first part, the definition and functions, theeconomic foundations and the historical periods of retailing sector in Turkey has briefly beenexplained. After the definition of the retail shops, the characteristics of these shops,functions, problems and achievements has been studied.In the second part, human resources management and education, the content ofeducation in small and medium scaled retailing shops, education profiles and the achievementfactors have been investigated. An empirical research on Groseri markets has been done in thethird part. After the brief information is given about Groseri markets, the process of humanresources education, the research quality and the evaluation have been made. The last part ofthis study is the conclusion and the suggestions part. It has been suggested that continuousand better education in various subjects have to be provided for the working personnels inorder to enable them to be qualified people.Key Words: Retail, Human Resource Education, Groseri | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İşletme | tr_TR |
dc.subject | Business Administration | en_US |
dc.title | Orta ve küçük ölçekli perakende işletmelerinde insan kaynakları yönetimi: Groseri ltd uygulaması | |
dc.title.alternative | Human resource education in the medium and small scale retaling businesses: An Application at groseri ltd | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | İşletme Yönetimi Anabilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 188262 | |
dc.publisher.institute | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 205753 | |
dc.description.pages | 89 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |