Show simple item record

dc.contributor.advisorÇakır, Özlem
dc.contributor.authorKarabulut, Abdulkadir
dc.date.accessioned2021-05-09T09:42:49Z
dc.date.available2021-05-09T09:42:49Z
dc.date.submitted2018
dc.date.issued2018-08-17
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/709843
dc.description.abstractYabani meyveler üzerine olan ilgi ve bu meyvelerin kullanım yoğunluğu son yıllarda müthiş bir şekilde artmaktadır. Bu kapsamdaki en önemli yabani meyvelerden biri de Berberis türleridir. Antioksidan aktivitesi ve biyokimyasal bileşiklerin yüksek içeriği nedeniyle, Berberis'ler değerli meyveler arasında kabul edilmektedir. Bu çalışmada, Bayburt ilinde doğal olarak bulunan B.vulgaris L. (Kızamık) ve B.crataegina DC. (Karamuk) meyvelerinin bazı fizikokimyasal özellikleri, antioksidan aktiviteleri, toplam fenolik madde miktarları, mineral madde içerikleri ve fenolik madde profilleri incelenmiştir. Bu kapsamda incelenen meyve örneklerinin sahip olduğu özellikler üzerinde, literatürde bulunan benzer çalışmalardan yararlanılarak genel bir değerlendirme yapılmıştır. Sonrasında ise üzerinde çalışılan iki Berberis türü kendi içinde karşılaştırılmıştır.
dc.description.abstractThe interest and the consuming rate of the wild fruits are increasing rapidly in the last years. One of the most important members of wild fruits is Berberis. Berberis is accepted in the valuable fruits due to its good antioxidant activity and high functional component content. In this study, some physicochemical properties, antioxidant activity, total phenolic content, mineral content and phenolic profiles of B.vulgaris L. (Kızamık) and B.crataegina DC. (Karamuk), grew naturally in Bayburt, are analyzed. In this concept a general assessment is made on some properties of the samples in the light of the parallel studies exist in the literature. Than two Berberis types are compared among each other.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleBayburt ilinde doğal olarak bulunan Berberis vulgaris L. ve Berberis crataegina DC. yabani meyvelerinin biyokimyasal karakterizasyonu
dc.title.alternativeBiochemical characterization of Berberis vulgaris L. and Berberis crataegina DC. wild fruits exist naturally in Bayburt city
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-17
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmBerberis
dc.subject.ytmBerberidaceae
dc.identifier.yokid10208749
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityBAYBURT ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid504625
dc.description.pages114
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess