Show simple item record

dc.contributor.advisorŞen, Seyit Mehmet
dc.contributor.authorBalta, Fikri
dc.date.accessioned2021-05-08T12:54:28Z
dc.date.available2021-05-08T12:54:28Z
dc.date.submitted1992
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705962
dc.description.abstract
dc.description.abstractABSTRAKT Yüzüncü Yıl üniversitesi, Ziraat Fakültesi,. Bahçe Bitkileri Bölümünde yapılan bu araştırmada, fındıklarda ası kaynaşmasının anatomik ve histolojik olarak meydana gelişi ile, ası basanlarının belirlenmesine ilişkin sonuçlar takdim edilmiştir.Yongalı göz asılarında % 91.10, dilcikli asılarda % 85.07 ve dilciksiz asılarda da % 81.72 oranında ası başarı sı tespit edilmiştir. Ası kaynaşmalarının meydana gelişinde, kaynaşma için gerekli olan tüm safhalar her Uç ası tekniğinde de başarıyla gerçekleşmiştir. Ancak asıların bir kısmında, bilhassa erken dönemlerde, ası kaynaşmasının sonraki gelişi mini etkileyebilecek nitelikte kallüslenme yönünden problemler gözlenmiştir. ABSTRACT In this research carried out at the Horticultural De partment, Agricultural Faculty of Yüzüncü Yıl University, re sults connected with the anatomical and histological develop ment of the graft union, and determining of the graft success in hazelnuts were presented. The graft success was 91.10 % in the chip-budding, 85.07 % in the bench-graf tjLng, and 81..72 % in the whip-graft. During development of the graft union the all events required for a graft formation were achieved in all graft techniques. But, it were observed that the problems in point of callusing insufficiency occured particularly in early developing periods after grafting, which may badly af-. feet the later formation and development of union.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleFındığın aşı ile çoğaltılması ve aşı kaynaşmasının anatomik ve histolojik olarak incelenmesi üzerine araştırmalar
dc.typedoctoralThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmGraft unions
dc.subject.ytmGrafting
dc.subject.ytmHorticultural crops
dc.subject.ytmHazelnut
dc.subject.ytmGraft unions
dc.subject.ytmAnatomical properties
dc.identifier.yokid28140
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid28140
dc.description.pages165
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess