Show simple item record

dc.contributor.advisorAkyüz, Nurhan
dc.contributor.authorTutşi, M.Firat
dc.date.accessioned2021-05-08T12:53:58Z
dc.date.available2021-05-08T12:53:58Z
dc.date.submitted1995
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705790
dc.description.abstractöz Bu araştırma Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi süt fabrikasına çevre köylerdeki aile işletmelerinden gelen sütlerin kalite kriterlerinin saptanması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma iki aşamada yürütülmüştür. Birinci aşamada altı farklı köyden beş ay (Ocak-Mayıs) boyunca toplanan 329 adet süt örneğinin analizleri yapılmıştır, ikinci aşamada ise, on süt üreticisi sabit tutularak yedi ay (Ocak-Temmuz) boyunca toplam 166 adet süt örneği incelenmiştir. I. ve II. gruba ait ortalamalar sırası ile şöyledir; su oranı %88.1562± 1.1125 ve %88.2630± 1.0498; kurumadde oranı %11.8437±1.1125 ve %11.7360±1.0498; yağ oranı %3.2887±0.6903 ve %3.2728±0.7447; yağsız kurumadde oranı %8.5544±0.7646 ve %8.4584±0.7900; özgül ağırlık 1.0313±0.0017 ve 1.0305*0.0021.
dc.description.abstractII ABSTRACT This study has been conducted to analyse the criterion of qualification of milk which is brought from villages to milk factory of Agricultural Faculty of Yuzuncu Yil University. In the first step of study, 329 milk samples have been analysed from six different villages during five months (February - May). In the second step of this study, totally 166 milk samples have been analysed from ten milk producer during seven months (January - July). The obtained results can be shown as follows: The water content in the samples is 88.1562±1.1125 % and 88.2630± 1.0498 %. The dry matter content is 11.8437± 1.0125 % and 11.7360± 1.0498 %, the fat content 3. 2887± 0.6903 % and 3.2728±0.7447 %. The non-dry matter content is 8.5544±0.7646 % and 8.4584±0.7900 %. Specific gravity of samples is 1.0313±0.0017 and 1.0305±0.021.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectGıda Mühendisliğitr_TR
dc.subjectFood Engineeringen_US
dc.titleYüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Fabrikasına gelen sütlerin kalite kriterleri üzerinde bir araştırma
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentDiğer
dc.subject.ytmQuality
dc.subject.ytmMilk
dc.identifier.yokid45387
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityYÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid45387
dc.description.pages42
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess