Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Fabrikasına gelen sütlerin kalite kriterleri üzerinde bir araştırma
dc.contributor.advisor | Akyüz, Nurhan | |
dc.contributor.author | Tutşi, M.Firat | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T12:53:58Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T12:53:58Z | |
dc.date.submitted | 1995 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705790 | |
dc.description.abstract | öz Bu araştırma Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi süt fabrikasına çevre köylerdeki aile işletmelerinden gelen sütlerin kalite kriterlerinin saptanması amacıyla gerçekleştirilmiştir. Çalışma iki aşamada yürütülmüştür. Birinci aşamada altı farklı köyden beş ay (Ocak-Mayıs) boyunca toplanan 329 adet süt örneğinin analizleri yapılmıştır, ikinci aşamada ise, on süt üreticisi sabit tutularak yedi ay (Ocak-Temmuz) boyunca toplam 166 adet süt örneği incelenmiştir. I. ve II. gruba ait ortalamalar sırası ile şöyledir; su oranı %88.1562± 1.1125 ve %88.2630± 1.0498; kurumadde oranı %11.8437±1.1125 ve %11.7360±1.0498; yağ oranı %3.2887±0.6903 ve %3.2728±0.7447; yağsız kurumadde oranı %8.5544±0.7646 ve %8.4584±0.7900; özgül ağırlık 1.0313±0.0017 ve 1.0305*0.0021. | |
dc.description.abstract | II ABSTRACT This study has been conducted to analyse the criterion of qualification of milk which is brought from villages to milk factory of Agricultural Faculty of Yuzuncu Yil University. In the first step of study, 329 milk samples have been analysed from six different villages during five months (February - May). In the second step of this study, totally 166 milk samples have been analysed from ten milk producer during seven months (January - July). The obtained results can be shown as follows: The water content in the samples is 88.1562±1.1125 % and 88.2630± 1.0498 %. The dry matter content is 11.8437± 1.0125 % and 11.7360± 1.0498 %, the fat content 3. 2887± 0.6903 % and 3.2728±0.7447 %. The non-dry matter content is 8.5544±0.7646 % and 8.4584±0.7900 %. Specific gravity of samples is 1.0313±0.0017 and 1.0305±0.021. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Gıda Mühendisliği | tr_TR |
dc.subject | Food Engineering | en_US |
dc.title | Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Fabrikasına gelen sütlerin kalite kriterleri üzerinde bir araştırma | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Quality | |
dc.subject.ytm | Milk | |
dc.identifier.yokid | 45387 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 45387 | |
dc.description.pages | 42 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |