Van ili Erciş ilçesinde hayvansal gıda tüketim yapısı
dc.contributor.advisor | Yıldırım, İbrahim | |
dc.contributor.author | Yalçinkaya, Oğuz | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T12:52:59Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T12:52:59Z | |
dc.date.submitted | 1999 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705327 | |
dc.description.abstract | öz Bu çalışma, Van ili Erciş ilçesinde hayvansal gıda maddeleri tüketimi ile gelirin tüketim üzerine olan etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Aynı zamanda, tüketim üzerine etkisi olduğu düşünülen tüketici özellikleri, tercih ve alışkanlıktan da incelenmiştir. Bu amaçla 140 aile ile anket yapılmıştır. Araştırma alanında, 1998 yılında, aileler ortalama yıllık gelirlerinin % 18.20'sini oluşturan 354.953.517 TL'sini hayvansal gıda maddeleri tüketimi için ayırmaktadırlar. Bu miktarın, % 50.87'si kırmızı et, % 16.90'ı tavuk eti, % 15.22'si süt mamulleri, % 8.92'si süt ve % 8.09'u yumurta tüketimi için harcanmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, Van ili Erciş ilçesinde anket yapılan ailelerin gelirleri arttıkça genellikle hayvansal gıda maddeleri tüketim miktarlarının da arttığı saptanmıştır. VI | |
dc.description.abstract | ABSTRACT This research has been conducted for the purpose of determining the effect of consumption of animal food products and income on the consumption of households in Erciş. At the same time, consumer characteristics, preferences and habits, that are supposed to be effective on consumer behavior, have been examined. For this purpose, a survey study has been conducted with 140 families. In the research area, in 1998, 354.953.517 TL. which covers 18.20 % of the average family is spesnt for the consumption of animal food products. Of this amount, 50.87 % for meat, 15.22 % for milk products, 8.92 % for milk, 16.90 % for chicken and 8.09 % for eggs were spent. The research results indicated that the increase in the amount of animal food consumed has been supported by an increase in the income level of sample families in Erciş. VII | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Van ili Erciş ilçesinde hayvansal gıda tüketim yapısı | |
dc.title.alternative | Consumption pattern of animal products in Erciş district of Van province | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Food consumption | |
dc.subject.ytm | Animal products | |
dc.subject.ytm | Consumption | |
dc.subject.ytm | Van-Erciş | |
dc.subject.ytm | Meat products | |
dc.subject.ytm | Milk products | |
dc.identifier.yokid | 85168 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 85168 | |
dc.description.pages | 54 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |