Kurutmanın bazı ceviz tiplerinin oda koşullarında muhafaza süresi ve kalitesi üzerine etkisi
dc.contributor.advisor | Koyuncu, M. Ali | |
dc.contributor.author | Bakir, Nuray | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T12:52:57Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T12:52:57Z | |
dc.date.submitted | 1999 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705315 | |
dc.description.abstract | vn ÖZ Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünde yürütülen bu çalışmada, bazı ceviz tipleri yeşil kabuklan farklı günlerde (hasat günü, hasattan 3 ve 5 gün sonra) soyulduktan sonra değişik ortamlarda kurutularak kabuklu ve iç olarak oda koşullarında muhafaza edilmiştir. Denemede, derimden hemen sonra yeşil kabukları soyularak güneşte kurutulan cevizlerin bir yıl boyunca kaliteli olarak muhafaza edilebileceği ortaya çıkmıştır. Yeşil kabukların soyulma zamanlan dikkate alındığında, en iyi sonuçlar yeşil kabuklan hasat günü çıkartılarak güneşte kurutulan cevizlerden alınmıştır. Muhafaza sonunda, güneşte kurutulan cevizlerde kalite kayıpları daha az olmuştur. Genel olarak, iç cevizlerde kalite kayıpları kabuklu cevizlere oranla daha fazla olmuştur. Anahtar kelimeler: Ceviz, kurutma, depolama | |
dc.description.abstract | VIII ABSTRACT In this research conducted at the University of Yüzüncü Yıl, Faculty of Agriculture, Department of Horticulture, the hulls of some walnut types were peeled different time ( at harvest time, 3 and 5 days after harvest). Walnut samples removed from their hulls were stored as shelled and unshelled at room condition after dried at different conditions. In investigation, walnuts removed their hulls and dried at the sunny condition were stored as of good quality during 12 months. The best results were obtained from samples peeled of their hulls at harvest time and dried at the sunny condition in terms of peeling hulls. At the end of the storage period, the least quality losses were determined from walnuts dried at the sunny condition. Generally, in the shelled walnuts, quality losses were higher levels than unshelled samples. Key words: Walnut, drying, storage tc yükseköğretim kumulu | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Kurutmanın bazı ceviz tiplerinin oda koşullarında muhafaza süresi ve kalitesi üzerine etkisi | |
dc.title.alternative | Effect of drying on storage period and quality of soma walnut types at romm condition | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Walnut | |
dc.subject.ytm | Drying | |
dc.subject.ytm | Storage | |
dc.identifier.yokid | 85141 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 85141 | |
dc.description.pages | 52 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |