Değişik katlama ve suda ıslatma sürelerinin cevizde tohum çimlenmesi ve çöğür gelişimi üzerine etkileri
dc.contributor.advisor | Koyuncu, Fatma | |
dc.contributor.author | Sesli, Yilmaz | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T12:52:40Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T12:52:40Z | |
dc.date.submitted | 2001 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/705214 | |
dc.description.abstract | ÖZET DEĞİŞİK KATLAMA VE SUDA ISLATMA SÜRELERİNİN CEVİZDE TOHUM ÇİMLENMESİ VE ÇÖĞÜR GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ SESLÎ.Yılmaz Yüksek Lisans Tezi, Bahçe Bitkileri Anabîlim Dalı Tez Danışmam : Doç. Dr. Fatma KOYUNCU Mayıs 2001, 38.sayfa Bu çalışma ceviz tohumlarında dikim öncesi yapılan bazı uygulamalarla çimlenme oranını artırmak ve çöğür gelişimini iyileştirmek amacıyla 1998-1999 yıllan arasında yapılmıştır. Bu amaçla ceviz tohumlarında değişik sürelerde soğukta katlama ve suda ıslatma uygulamaları yapılmıştır. Uygulamalar itibarıyla çimlenme oranının % 47.25 (6 gün suda ıslatma) ile % 69.75 (125 gün katlama) arasında olduğu belirlenmiştir. Elde edilen çöğürlerde, çöğür boyu 5. 36 cm (10 gün suda ıslatma) ile 14.07 cm (Kontrol) arasında, çöğür çapı ise 0.27 cm (10 gün suda ıslatma) ile 0.43 cm (kontrol) olarak saptanmıştır. Uygulama gruplarına göre, ekilen 120 adet tohumdan 6 ile 10 gün suda ıslatılanlardan 57 adet, 125 gün süre ile soğukta katlananlardan ise 84 adet çöğür elde edilmiştir. Üniformite bakımından tohumlan 125 gün süreyle katlanan çöğürlerin varyasyon katsayılan çap gelişiminde 6.65 ve boy gelişiminde 7.74 olarak diğer uygulamalardan daha düşük olmuştur. Anahtar Kelimeler : Ceviz (Juglans regia L./ çimlenme, çöğür gelişimi. | |
dc.description.abstract | ABSTRACT EFFETS OF DIFFERENT STRATIFICATION PERIODS AND SOAKING TIMES IN WATER ON THE GERMINATION AND SEEDLING GROWTH OF WALNUT SESLİ,Yılmaz Msc, Horticultural Department Science Supervisor:.Assoc. Prof. Dr. Fatma KOYUNCU May 2001, 38 pages This study was carried out to increase germination ratio and to improve seedling growing with some treatments before sowing of walnut seeds. For this purpose, the treatments of soaking in water and stratification (at 2-4pC) of walnut seeds were done different periods. According to data, it was determined that germination rate changed between 47.25 % (soaking in water for 6 days) and 69.75 % ( stratification for 125 days). The height of seedling was changed between 5.36 cm (soaking in water for 10 days) and 14.07 cm (control group). Seedlings width was found as 0.27 cm (soaking in water for 10 days ) and 0.43 cm (control group). In respect to uniformity the variation coefficiency (Cv) of the seeds which stratificated during 125 days was 6.65 for diameter and 7.74 for height and that was lower then others. Key Words : Walnut (Juglans regia L.), germination, seedlings growth. | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Değişik katlama ve suda ıslatma sürelerinin cevizde tohum çimlenmesi ve çöğür gelişimi üzerine etkileri | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Diğer | |
dc.subject.ytm | Walnut | |
dc.subject.ytm | Sea parsnip | |
dc.subject.ytm | Germination | |
dc.subject.ytm | Horticultural crops | |
dc.identifier.yokid | 114877 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 105722 | |
dc.description.pages | 36 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |