According to sustainable perspectives redesign of an existing hotel: Gural Tekirova
dc.contributor.advisor | Özmehmet, Ecehan | |
dc.contributor.author | Gazi Çokal, Tülin | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T12:07:23Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T12:07:23Z | |
dc.date.submitted | 2016 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/698461 | |
dc.description.abstract | Varolan enerji kaynaklarının verimli olarak değerlendirilebilmesi, hızla gelişen dünyamız nedeni ile günümüzün en tartışmalı konularından biri olmuştur. Bu bağlamda sadece ek alternatif enerji kaynaklarına yönelmek değil, aynı zamanda varolan enerji kaynaklarının verimli olarak kullanılması da göz önüne alınmalıdır. Zamanımızın büyük bir bölümünü iş yeri, ev, okul gibi kapalı alanlarda geçirdiğimizden bu gibi alanların enerji verimliliği önemli bir hale gelmiştir. Bu nedenle, mimarlar ve iç mimarlar kapalı alanlarda enerji verimliliğini arttırmak için birçok öneri geliştirmektedirler. Bu önerileri elektirik ve su tüketiminin kontrolü, atık yönetimi ve iç hava kalitesi olarak ele alırlar. Kapalı alanlarda enerji tüketiminin en yoğun olduğu alanlardan biri de otellerdir. Bu tezde mevcut otel yapıları enerji verimliliği açısından ele alınarak enerji kullanımının daha verimli hale getirilmesi için öneriler geliştirilmesi amaçlanmıştır. Öncelikle binalarda ve otellerde enerji verimliliği ele alınmış, enerji ve su tüketimi, atık yönetimi konuları incelenmiş, daha sonra da binalarda iç hava kalitesi tartışılmıştır. Bu tezde incelenmek üzere seçilen otel Güral Premier Tekirova otelidir. Bu Otelin 2013 ve 2014 yılına ait tahmini ve gerçekleşen verileri ele alınarak elektirik tüketimi, su tüketimi, atıklara ilişkin veriler değerlendirilmiş, tahmin edilen değerlerin geçerkleştirilemeyen durumlarında nedenleri analiz edilerek öneriler geliştirilmiştir. | |
dc.description.abstract | Due to the rapid development of the world, utilizing energy resources in an efficient way becomes one of the most controversial topics in today's area. In the light of this not only using alternative renewable energy resources but also consuming overall energy efficiently should be considered. As most of our lives continue in closed environments, such as factories, offices and residential areas, efficient energy consumption in buildings plays a great role in this aspect. From this point of view both architecture and interior architecture try to propose various solutions to the problem such as using waste management, water conservation, energy efficiency and indoor air quality in accepted levels. Considering these facts, this thesis focuses on one of the weakest links in efficient energy consumption as existing hotels due to high amount of circulation. During this thesis, after describing the precautions that should be taken in buildings to reduce energy and water consumption, to improve waste management and indoor air quality in one of the biggest hotel chains in Turkey, `Güral Premier Tekirova` will be analyzed with respect to the related 2013-2014 date received from the Hotel officials and solutions will be proposed to improve sustainability measures. | en_US |
dc.language | English | |
dc.language.iso | en | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | İç Mimari ve Dekorasyon | tr_TR |
dc.subject | Interior Design and Decoration | en_US |
dc.title | According to sustainable perspectives redesign of an existing hotel: Gural Tekirova | |
dc.title.alternative | Sürdürülebilirlik bakış açısıyla mevcut otellerin yeniden tasarlanması: Güral Premier Tekirova | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Mimarlık Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10120565 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | YAŞAR ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 434191 | |
dc.description.pages | 128 | |
dc.publisher.discipline | Diğer |