Show simple item record

dc.contributor.advisorMertbaş, Ömer Samih
dc.contributor.authorİlten, Nadir
dc.date.accessioned2021-05-08T11:55:29Z
dc.date.available2021-05-08T11:55:29Z
dc.date.submitted1986
dc.date.issued2018-08-06
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/693216
dc.description.abstractÖZET Bu çalışmada; karıştırma olayları, karıştırma yöntemleri, bu olay- larda kullanılan karıştırıcılar vb güç hesapları daha önce yapılmış olan çalışmalara göre incelenmiştir* 1* `bolünde} mevcut kaynakların konu ile ilgilfi kısımları özet ha linde vedilmiştir» İki veya daha fazla kcmponentin biraraya getirilmesine karıştırma denir» Karıştırılan maddeler, katı, sıvı, gaz veya tunların kombinasyonu olabilir. Karıştırmada, karıştırma zamanı, karıştırma derecesi ve homo jenlik çok önemlidir» Bunun için kaplara ısı transferi de yapılabilir» Bu olaylar- 2» bölümde incelenmiştir» 3» bölümde} kullanılan karıştırma yöntemleri, karışıma bağlı ola rak verilmiştir» Bunlar,. ;sürekl i, kesikli, pnömatik, mekanik olarak sı nıflandırılır» 4» bölümde} karıştırma kabındaki akam olayları incelenmiştir» Mey dana gelen girdap ve bunu giderme yolları araştırılmıştır» Karıştırıcılar, karışıma giren maddelere ve karıştırma yöntemle rine göre değişmektedir» En çok kullanılan karıştırıcılar, püskürtmeli, pervaneli, helezon, türbin, çapalı ve yaprak karıştırıcılardır» Bunlar 5» bölümde incelenmiştir» 6» bölümde} kullanılan karıştırıcı tipine göre güç ihtiyacı için daha yapılmış olan teorik ve pratik araştırmalar özetlenmiştir»
dc.description.abstractABSTRACT In -this study} the mixing events, methods, mixers, which are used in this evets and the power calculations were examined according to the former studies» In the first chapter; `The parts` of present sources which are re lated to the main subject were summarized. Mixing is defined as combining two or more components. The matters mixed can he either solids, liquids, gases or a combination of these matters. Mixing time, mixing degree and homogeneity are very important in the mixing events. Heat transfer, therefore, can he done to the containers as well. These events were examined in chapter 2, In the third chapter} the mixing methods used were given in rela tion to the mixture. They can he classified in to continue, transient, pneumatic and mechanic methods. In the fourth chapter} The current events which are in the mixing container were examined. The whirlpools created and the ways of preventing them were investigated. Mixers change according to the components and the mixing methods. The most popular mixers are sprayer mixers, propelled mixers, spiral, turbine, whirlpooled mixers and leafed mixers. They examined in chapter 5» In the sixth chapter} The theoretical and pragtical investigates made in the past for the power demand according to type of the used mixer were summarized.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectMakine Mühendisliğitr_TR
dc.subjectMechanical Engineeringen_US
dc.titleKarıştırıcılar ve karıştırma kabındaki akım olaylarının incelenmesi
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2018-08-06
dc.contributor.departmentMakine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.subject.ytmMixers
dc.subject.ytmChemical engineering
dc.subject.ytmMixing methods
dc.identifier.yokid222
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid222
dc.description.pages79
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/openAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/openAccess