Show simple item record

dc.contributor.advisorKarabulut, Ali
dc.contributor.authorŞahin, Berrin
dc.date.accessioned2021-05-08T11:55:17Z
dc.date.available2021-05-08T11:55:17Z
dc.date.submitted1988
dc.date.issued2021-03-23
dc.identifier.urihttps://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/693162
dc.description.abstract31- OL',WT Araştırmanın, amacı kurutulmuş ve silolanmiş bezelye sanayii artıklarının yem defterini saptamaktır. Kurutulmuş ve silolanmiş bezelye sanayii artıkları 2.5 yaşlı Malya koçlar ile sindirim deneme sine tabi tutulmuşlardır. Hejs deneme 7 gün geçiş, 8 gün ön deneme ve on gün de esas dönem olmak üzere 25 'gün sürmüştür. Kurutulmuş ve silolanmiş bezelye sanayii artığının ortalama kurumadde, organik maddeler, ham protein, ham yağ, ham sellüloz, N'siz öz maddeler ham kül, kalsiyum ve fosfor kapsamlarının kuru maddede sırasıyla % 100.00, 09.16, 14-91, 1.71, 28.84, 43.69, 10.74, 1.79, 0.25 ve % 100.00, 85.15, 15-51, 1.47, 24.68, 46.49, 11.85, 1.66, 0.23 olduğu belirlenmiştir. Denemeler sonunda kurutulmuş bezelye sanayii artığında kuru madde, organik maddeler, ham protein, ham yağ, ham sellüloz ve N'siz öz maddelerin sindirilme derecesi sırasıyla % 65.86, 68.22, 75*29, 49.77, 57-63 ve 73.Ş6J aynı değerler silolanmiş beliye sanayii artığında ise % 67.60, 70.61, 76.97, 38.95, 55-68 ve 77-41 bulunmuştur. Sindirilebilir kurumadde, organik maddeler, ham protein, ham yağ, ham sellüloz, N'siVöz maddeler ve nişasta değerleri ise kurumaddede olmak üzere sırasıyla u/h 65.86, 60.86, 11.24, 0.85, 16.64, 32.18, 44.26 UD ve % 67.60, 62.25, 11.94, 0.57, 13-74, 35.99, 47.73 ND olarak saptanmıştır. Bu sonuçlara göre kurutulmuş ve silolanmiş bezelye sanayii artıklarının iyi kalitede kaba yem oldukları söylenebilir.
dc.description.abstract-32- SUMİViAKY The aim of the research was to investigate the feed value of dried and ensiled pease canning industry wastes. Two metabolism trials were conducted for dried and ensiled pease canning industry wastes with 2.5 years old Malya hoggets. Bach trial consisted of 7 days transition period, 8 days preliminary period and a series of 10 days collection period. Average drymatter, organic matters, crude protein, crude fat, crude fiber, nitrojen free extract matters, crude ash, calcium and phouphorun con ton U in dry nuj.lt.or for driod and onsilod peanu canning industry wastes were determined as 100.00, 89.16, 14.91, 1.71, 28.04, 43-69, 10.74, 1.79, 0.25 ve % and 100.00, 85.15, 15.51, 1.47, 24.68, 46.49, 11.85, 1.66, 0.23 % respectively. Average apperent digestibility of dry matter, organic matters, crude protein, crude fat, crude fiber and nitrogen free extract were 65.86, 68.22, 75.29, 49.77, 57.63 and 73.56 % for dried pease canning industry waste and 67.60, 70.61, 76.97, 38.95, 55.68 and 77.41 % for ensiled pease canning industry waste. Digestible dry matter, organic matters, crude protein, crude fat, crude fiber, nitrogen free extract and starch values in dry matter were found as 65.86, 60.06, 11.24, 0.85, 16.64, 32.18 </,, /M.26 and 67.60, 62,25, 11.94, 0.57, 13-74, 35.99 %, 47.73 for dried and ensiled canning industry wastes respectively. According to these results dried and ensiled canning industry wastes can be accepted as high quality roughage.en_US
dc.languageTurkish
dc.language.isotr
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/embargoedAccess
dc.rightsAttribution 4.0 United Statestr_TR
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by/4.0/
dc.subjectZiraattr_TR
dc.subjectAgricultureen_US
dc.titleBezelye konservesi sanayii artıklarında yem değerlerinin belirlenmesi üzerine araştırmalar
dc.typemasterThesis
dc.date.updated2021-03-23
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.identifier.yokid4200
dc.publisher.instituteFen Bilimleri Enstitüsü
dc.publisher.universityULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ
dc.identifier.thesisid4200
dc.description.pages40
dc.publisher.disciplineDiğer


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

info:eu-repo/semantics/embargoedAccess
Except where otherwise noted, this item's license is described as info:eu-repo/semantics/embargoedAccess