dc.contributor.advisor | Karabulut, Ali | |
dc.contributor.author | Yilmazlar, Nesrin | |
dc.date.accessioned | 2021-05-08T11:54:48Z | |
dc.date.available | 2021-05-08T11:54:48Z | |
dc.date.submitted | 1990 | |
dc.date.issued | 2018-08-06 | |
dc.identifier.uri | https://acikbilim.yok.gov.tr/handle/20.500.12812/693035 | |
dc.description.abstract | Bu araştırma, canlı ağırlığın % 41 ü oranında yoğun yemle yemlenen Merinos ırkı erkek kusul, arı ad libitum düzeyde sanan, be¬zelye konserve sanayii artıcı sil a jı ve yonca kuru otu ile besleme¬nin besi performansına etkilerini belirlemek ve emtsnsif besi uygulanan kuzularan besi performancıyla kıyaslamak için düzenlenmiştir.Araştırma h?- baş Merine,:; erkek kuzuyla yürütülmüş olup, 12 baş kuzunun bulunduğu kontrol grubu ad libitum düzeyde . yoğun yemle yemi.inmişlerdir.Deneme gruplarında ise 101 ar baş kuzu beslen¬miştir. Yoguıı yeme ek olarak d ener:; o gruplarından 1. grup buğday satmanı, 2. grup bezelye konserve n an ay i i artığı silajı, 3. grup ise yonca kuru otu ile ad libitum düzeyde y emi. enmişlerdir .Besi başlan¬gıç ağırlığı sırasıyla; 24,Z , 2J/.0 , 24.5 ve 25-0 kg olan grup¬ların 42 günlük besi süresi sonundaki cnnlı alırlıkları ise sıra¬sıyla 33*9 , 34.6 , 35*1 , 36.3 kg olarak bulunmuştur.Kuzuların be¬si boyunca toplanı canlı ağırlık, günlük ortalama canlı ağırlık ar¬tışı, günlük ortalama yem tüketimi (kururaadde cinsinden) günlük or¬talama enerji (NB) ve sindirilebilir ham protein tüketimleri ile 1 kg canlı ağırlık artışı için yem (kurumadde cinsinden), enerji. (NB) ve sindirilebilir ham protein tüketimi sırasıyla; 9.7, 10.6, 10.6 ve 11.8 kg; 231.0, 252.4, 252. i* ve 281.Og; 1006.6, 1077.9, 1128.1 ve 1091.2 g; 720.7, 720.6, 776.7 ve 815.5 NB; 134.4, 150.0, 159-0 ve i5./}.5 g: 4.357, ¿t.270, 4.465 ve 3.883 kg; 3119.6, 3092.5, 3075.0 ve 2902.0 NB; 581.8, 594.1, 629.2 ve 549.8 g olarak saptanmıştır.Canlı ağırlık, günlük ortalama canlı ağırlık artışı ve besi boyunca toplanı canlı alırlık artışı bakımından gruplar arasında görülen farklılıklar istatistik önemsiz bulunmuştur. | |
dc.description.abstract | The aim of the research was to determine fattening perfor¬mance and feed consumption of Merino male lamtas fed three different roughages.Concentrate feed mixture ensured to the experimental groups was determined as 4 % of the average live weight of the .groups.The animal material of the investigation was 42 Merino male lambs.Lambs sere alioted to four groups and each experimental group consisted of` 10 lambs. Control group consisted of 12 lambs. The groups were fed ad libitum wheat straw, ensiled pease canning industry pastes, alfalfa hay and concentrate feed mixture respecti¬vely „Fattening period was 42 days.The' initial live weight and final weight of the groups /*ere; 24.2, 2^.0, 24*5 and 25.0 kg; 33.9,34.6, 35.1 and 36.3 kg respec¬tively. Total live weight gain of the groups were 9.7,: 10.6., 10.6 and 11*8 kg. Average daily live weight gain, daily feed consumption (as dry matter basis) and feed consumption for 1 kg of live weight gain of the groups were estimated as; 231*0,, 252.4-, 252.4 and 261.0; 1006*6,. 1077*9, 1128.1 and 1091.2 g; 4.357* 4.270, 4*465 and 3*883kg* Average, daily energy, digestible protein and. energy and diges-*_ /tible. protein- consumption for 1 leg of' live weight gain of the groups were;: 720*7,- 780*6 , 776*7 and 815*5 starch unit;. 134.4, 150*0,159.0 and 154*5 g; 3119*6 3092*5 » 3075.0 and 2902*0. starch unit; 581*8, 594*1, 629*2 and 549*8 g respectively.It was. found out that, live weight, average, daily live weiglrt gain and total live weight gain differences-' of the groups were statistically insignificant* | en_US |
dc.language | Turkish | |
dc.language.iso | tr | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/embargoedAccess | |
dc.rights | Attribution 4.0 United States | tr_TR |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/ | |
dc.subject | Ziraat | tr_TR |
dc.subject | Agriculture | en_US |
dc.title | Silolanmış bezelye konserve sanayii artığı ile yonca kuru otundan kuzu besininde yararlanma olanakları üzerinde bir araştırma | |
dc.type | masterThesis | |
dc.date.updated | 2018-08-06 | |
dc.contributor.department | Zootekni Ana Bilim Dalı | |
dc.identifier.yokid | 10044696 | |
dc.publisher.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.publisher.university | ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ | |
dc.identifier.thesisid | 357848 | |
dc.description.pages | 39 | |
dc.publisher.discipline | Diğer | |